Német után spanyolt vagy olaszt lenne könnyebb tanulni?
Azt már sokan mondták hogy a spanyol sokkal hasznosabb/célszerűbb lenne. Azt is tudom hogy a két nyelv nagyon hasonlít egymáshoz de...sokszor hallottam hogy a spanyol egy kicsit könnyebb. Valaki meg azt mondta (aki eddig angolt tanult) hogy a spanyol számára nagyon nehéz/logikátlan. És hogy "csak egy adott szintig könnyű, aztán már nagyon nehéz stb.
Szóval a lényeg az,hogy most teljesen össze vagyok zavarodva...
Attól függ, mik a terveid a nyelvvel.
Ha csak hobbiszinten tanulnád, akkor aszerint válassz, hogy melyik hangzása tetszik a jobban, illetve melyik ország kultúráját érzed magadhoz közelebbinek.
Ha gazdasági hasznot remélsz a nyelvtől és a jövődet Magyarországon képzeled el, akkor egyértelműen az olasz a hasznosabb nyelv.
Mint ahogy egy korábbi hozzászóló is említette: egy nyelv nem csak attól válik hasznossá, hogy mennyien beszélik. Példának okáért: a spanyolt és az angolt nagyjából ugyanannyian beszélik anyanyelvként, ugyanakkor nem is kérdés, hogy melyik a hasznosabb: az USA, az Egyesült Királyság, Kanada és Ausztrália mind gazdasági nagyhatalmak, ezzel szemben a spanyolt hiába beszélik sokan, főként szegényebb országokban. Gazdasági szempontok alapján én még a németet is sokkal előrébb sorolnám, hiszen Németország Európa (és a világ) egyik gazdasági motorja, ráadásul ott van még Ausztria és Svájc is.
Az olasz pedig azért lehet hasznos Magyarországon, mert sokkal több olasz érdekeltségű cég rendelkezik itthoni leányvállalattal, az olasz-magyar kapcsolatok több évszázados múltra tekintenek vissza.
Egyébként én német után kezdtem olaszt tanulni, s annak ellenére, hogy az egyik germán, míg a másik újlatin nyelv, meglepő hasonlóságok vannak a két nyelv között. Minden bizonnyal ez a spanyollal is így van, hiszen az is ugyanúgy újlatin, s indoeurópai nyelv.
A német után egyik sem lenne olyan vészesen nehéz, ha tényleg foglalkozol is vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!