Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Német után spanyolt vagy...

Német után spanyolt vagy olaszt lenne könnyebb tanulni?

Figyelt kérdés

Azt már sokan mondták hogy a spanyol sokkal hasznosabb/célszerűbb lenne. Azt is tudom hogy a két nyelv nagyon hasonlít egymáshoz de...sokszor hallottam hogy a spanyol egy kicsit könnyebb. Valaki meg azt mondta (aki eddig angolt tanult) hogy a spanyol számára nagyon nehéz/logikátlan. És hogy "csak egy adott szintig könnyű, aztán már nagyon nehéz stb.

Szóval a lényeg az,hogy most teljesen össze vagyok zavarodva...

2016. dec. 23. 17:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Miért lenne sokkal hasznosabb a spanyol ? Nem az számít hányan beszélnek egy nyelvet, hanem kik. Szappanopera, foci, mexikói drogbárók, latin amcsi munkások nyelve a spanyol főleg. Spanyolország gazdasága nem nagy szám. Olasz multi viszont sok van az országban. Most is keres egy multi - és mégcsak nem is olasz - olaszul kereső munkatársat.
2016. dec. 23. 22:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha Magyarországon akarsz élni, dolgozni, akkor az olasz sokkal hasznosabb. Én mindkét nyelvet beszélem, de az olaszt sokkal jobban tudtam hasznosítani. Dunántúlon éltem, és nagyon jól megéltem az olaszból. Közelebb van, sokkal erősebb a gazdasági és kulturális kapcsolat a 2 ország között, mint Spanyolországgal. Nehézségben szerintem nincs sok különbség, nekem az olasz volt az első, utána a spanyol nagyon könnyű volt, de a nyelvtan nagyon hasonló.
2016. dec. 24. 05:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, mik a terveid a nyelvvel.

Ha csak hobbiszinten tanulnád, akkor aszerint válassz, hogy melyik hangzása tetszik a jobban, illetve melyik ország kultúráját érzed magadhoz közelebbinek.

Ha gazdasági hasznot remélsz a nyelvtől és a jövődet Magyarországon képzeled el, akkor egyértelműen az olasz a hasznosabb nyelv.

Mint ahogy egy korábbi hozzászóló is említette: egy nyelv nem csak attól válik hasznossá, hogy mennyien beszélik. Példának okáért: a spanyolt és az angolt nagyjából ugyanannyian beszélik anyanyelvként, ugyanakkor nem is kérdés, hogy melyik a hasznosabb: az USA, az Egyesült Királyság, Kanada és Ausztrália mind gazdasági nagyhatalmak, ezzel szemben a spanyolt hiába beszélik sokan, főként szegényebb országokban. Gazdasági szempontok alapján én még a németet is sokkal előrébb sorolnám, hiszen Németország Európa (és a világ) egyik gazdasági motorja, ráadásul ott van még Ausztria és Svájc is.

Az olasz pedig azért lehet hasznos Magyarországon, mert sokkal több olasz érdekeltségű cég rendelkezik itthoni leányvállalattal, az olasz-magyar kapcsolatok több évszázados múltra tekintenek vissza.

2017. febr. 22. 21:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyébként én német után kezdtem olaszt tanulni, s annak ellenére, hogy az egyik germán, míg a másik újlatin nyelv, meglepő hasonlóságok vannak a két nyelv között. Minden bizonnyal ez a spanyollal is így van, hiszen az is ugyanúgy újlatin, s indoeurópai nyelv.

A német után egyik sem lenne olyan vészesen nehéz, ha tényleg foglalkozol is vele.

2017. febr. 22. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!