Melyik nyelvet könnyebb elsajátítani? A franciát, az olaszt, vagy a spanyolt?
Nyelvtanilag a spanyol és az olasz nagyon hasonló, és a kiejtésük könnyebb, mint a franciáé. Nekem a spanyol után az olasz elég könnyű volt, de gondolom ez fordított esetben is igaz.
Mégis a spanyolra szavaznék, mert azt a világon sok helyen beszélik, az olaszt meg leginkább csak Olaszországban.
Én spanyolul teljesen magamtól tanultam meg, minden segítség nélkül, és imádom. Egy barátnőm ugyanezt tette az olasszal.
Egymással "versenyeztünk", hogy ki hogyan és mennyire tudja megtanulni az adott nyelvet. :) (Persze csak barátilag.)
Keresztbe megértjük egymást. Kicsit a franciát is, de azt inkább csak írásban látva.
Tudtommal a francia kicsit nehezebb, de biztosan nem lehetetlen - én azt szeretném következő nyelvnek majd.
Hasznosságban (szerintem) a spanyol az első, azt még az angolnál is többen beszélik. A francia is hasznos, főleg Európában.
Én az olasz után tanultam meg egyedül a spanyolt.
De szerintem akkor sem lesz nehéz, ha nincs (új)latin nyelvi alapod.
Szóval én egyértelműen a spanyolt mondanám, mint legkönnyebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!