Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Olasz, spanyol vagy francia...

Olasz, spanyol vagy francia nyelvet könnyebb elsajátítani középfokig? Melyik nyelvvizsgát érdemes letenni belőle?

Figyelt kérdés

E 3 nyelv közül szeretném elkezdeni valamelyiket, de nem tudom melyiket válasszam. 1,5 - 2 évet szánok rá, hogy a középfokig eljussak :)

Úgy hallottam az olasz nagyon könnyű, de a spanyol talán hasznosabb, a francia meg bonyolult.. :) ?

Nekem elég lesz egy általános középfok, melyik az a nyelv, amelyik az elején könnyű, a középfokig viszonylag könnyen megszerezhető?

BME, Origó vizsgarendszerekben tehetek vizsgát, illetve DELF/DALF a franciánál, melyiket ajánljátok? Az Origó a legnehezebb, de talán ezeknél a nyelveknél már nem olyan húzós, mint angolnál vagy németnél, rosszul gondolom? :)

Tapasztalatok vizsgákkal, tanácsok tanulással kapcsolatban?

Köszönöm!

2010. máj. 20. 09:19
 1/6 anonim ***** válasza:
82%

Hogy melyik könnyebb, azt nem tudom megmondani - csak a spanyollal vannak tapasztalataim, mivel azt tanultam gimiben. Viszont az biztos, hogy ha a spanyol vagy az olasz közül kezded el valamelyiket, utána az egyikből a másikat könnyen meg lehet tanulni, mert sok hasonlóság van köztük, nyelvtan és felépítés tekintetében.

A spanyolt szerintem elkezdeni nem nehéz, ahogy ,,mész befelé", kezdődik az emelkedő. Van benne egy csomó, a magyar nyelvben szokatlan dolog, pl. kötőmód különböző igeidőkben, ezek nehéznek tűnnek, és beszédben például elég nehéz egyeztetni, hogy jaj, ez a forma ezzel a móddal jár, meg ragozás stb., gyorsan kell sokat gondolkodni, de meg lehet szokni. (Persze, lehet, hogy ez csak velem van így, és te gyorsabban kapcsolsz - nem tudom. :))

A tanulással kapcsolatban csak ,,sablon válaszokat" tudok írni, de nekem beváltak: ha sokat olvasol meg nézel tévét/videókat az adott nyelven, abból nagyon sokat lehet tanulni. Vannak társalgási klubok is mindhárom nyelven, nem tudom, van-e a közeledben ilyen - vannak ingyenesek és fizetősek is, de ezek nem kerülnek sokba, pl. 500 forint négy alkalom. Sok anyagot kell beletenni a tanulásba - film, könyv, zene az adott nyelven stb.

Sok sikert! :)

2010. máj. 20. 09:36
 2/6 anonim ***** válasza:
86%
Én tanulok franciát és most kedztema spanyolt. A francia után sokkal könnyebbb a spanyol is, de ha választani kéne, a spanyolt elkezdeni viszont amúgy könnyebb szerintem. Bár én már a francia kapcsán hozzászoktam elég sok nyelvi hülyeséghez, így nem jelenttet nagy gondot a spanyol, főleg 8 év angol és 4 év francia után. De a franica meg az EU hivatalos nyelve, így azért azt ajánlanám inkább.
2010. máj. 20. 15:12
 3/6 anonim ***** válasza:
65%

"Olasz, spanyol vagy francia nyelvet könnyebb elsajátítani középfokig?"

Kb. egyenlő nehezek. A spanyol egy árnyalattal könnyebb a másik kettőnél, a francia egy hajszállal nehezebb az olasznál.

"Úgy hallottam az olasz nagyon könnyű, de a spanyol talán hasznosabb, a francia meg bonyolult.. :) ?"

Mindhárom állítás téves. Egyrészt, idegen nyelvet megtanulni mindig kemény munka, sohasem könnyű - az olasz pedig nehezebb a spanyolnál. Másodszor, a spanyol nem különösebben hasznos, bár az olasznál, amely Olaszországon kívül használhatatlan, még mindig hasznosabb. Harmadszor, a francia nem tartozik a bonyolult nyelvek közé. Viszont hasznos.

"Nekem elég lesz egy általános középfok, melyik az a nyelv, amelyik az elején könnyű"

A spanyolt a legkönnyebb elkezdeni, az olaszt és a franciát a kiejtés miatt nehezebb. Ez azonban nem a középfok kérdése, hanem az első 5-6 órán jelentkezik ez a különbség.

2010. máj. 22. 17:28
 4/6 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 09:36

A kötőmód elméletét kb. 2 nap megtanulni, a használatát be lehet gyakorolni 2-3 hét alatt. És ez kb. a spanyol nyelvtan fele :)

2010. máj. 22. 17:29
 5/6 anonim válasza:
67%
egyértelműen a francia a leghasznosabb ezek közül(angol,német után a legbeszéltebb)és nem nem nehéz a kiejtése,kb 3 hónap után megszokod hogy melyik hangot-hangpárt hogy ejted.Én a helyedben a franciát választanám.-de te tudod
2010. máj. 24. 09:28
 6/6 anonim ***** válasza:
57%

Lehet, hogy a francia a leghasznosabb az angol, német után, viszont a legrondább is... :-)

A spanyol és olasz pedig a legszebb. Persze ez szubjektív.

Nagyjából egyforma nehéz mindegyik az ötből, bár a franciát nem próbáltam, de a másik négyből van legalább középfokú Origó nyelvvizsgám, szerintem nem volt nehéz, egyébként akkoriban, 1997 és 2003 között nem is igen volt más lehetőség.

2010. nov. 7. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!