Honnan tudnám leggyorsabban elsajátítani a német nyelvet?
Ha már van egy közepes? német nyelvtudásod, azt leggyorsabban német nyelvterületen tudod fejleszteni, ahol rá vagy kényszerítve annak használatára. Ausztriában a hivatalos nyelv a német. Nincs külön osztrák nyelv, viszont vannak helyi dialektusok. Nyilván, aki jól beszél németül, az egy idő után elég sokat megért ezekből. Én a tiroli dialektust hallgatom egy ideje, már nem kell mindent újra mondatnom a helyiekkel, hogy megértsem. Korábban dolgozott velünk egy lány Steiermark-ból. Minden második mondatára rá kellett kérdeznem, mert alig értettem.
A beszélt nyelv egyébként gyakran egyszerűsít, rövidít. Tehát nyelvvizsgára felkészüléshez legfeljebb a hallott szöveg értésben segít.
No, teszteljük le akkor az "osztrák" nyelvtudásodat! Hallgasd meg Seiler und Speer előadásában a "Ham kummst" című dalt, aztán meséld el, miről szól! :) Egyébként bécsi dialektus. Annyit segítek, hogy a "ham kummst" egyenlő a "heim kommst"-tal magyarul haza jössz.
Az 1-es voltam. Én például első hallásra talán 5 %-át értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!