Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Honnan tudnám leggyorsabban...

Honnan tudnám leggyorsabban elsajátítani a német nyelvet?

Figyelt kérdés
Nemeten bellül is az osztrak nyelvet legjobb megtanulni, közepes nemet nyelvtudason van, kulfoldon(Ausztria) szeretném hasznosítani nyelvtudason de elotte egy jo nyelvtudás kene. Hogyan lehet lehető leggyorsabban megtanulni németül. (Közben tanulom az "osztrak nyelvet'is)?

2016. dec. 19. 18:01
 1/5 schamuelson ***** válasza:

Ha már van egy közepes? német nyelvtudásod, azt leggyorsabban német nyelvterületen tudod fejleszteni, ahol rá vagy kényszerítve annak használatára. Ausztriában a hivatalos nyelv a német. Nincs külön osztrák nyelv, viszont vannak helyi dialektusok. Nyilván, aki jól beszél németül, az egy idő után elég sokat megért ezekből. Én a tiroli dialektust hallgatom egy ideje, már nem kell mindent újra mondatnom a helyiekkel, hogy megértsem. Korábban dolgozott velünk egy lány Steiermark-ból. Minden második mondatára rá kellett kérdeznem, mert alig értettem.

A beszélt nyelv egyébként gyakran egyszerűsít, rövidít. Tehát nyelvvizsgára felkészüléshez legfeljebb a hallott szöveg értésben segít.

2016. dec. 19. 18:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Tobbet is olvastam arrol hogy nemet nyelvű videokat, filmeket, vagy csak siman nemetnylevu tvt kell nezni és magadtól megtanulod, ez ha igaz, hogylehetseges?
2016. dec. 19. 18:24
 3/5 anonim válasza:
Szia. Mennyire közepes a német nyelvtudásod? B1-B2 szint?
2016. dec. 20. 19:25
 4/5 A kérdező kommentje:
Annyi hogy nagyjabol megértek egy osztrakot.. De eleg nehezen ha hadar :/ és meg ugyis csak nagyjabol durvan.
2016. dec. 20. 19:48
 5/5 schamuelson ***** válasza:

No, teszteljük le akkor az "osztrák" nyelvtudásodat! Hallgasd meg Seiler und Speer előadásában a "Ham kummst" című dalt, aztán meséld el, miről szól! :) Egyébként bécsi dialektus. Annyit segítek, hogy a "ham kummst" egyenlő a "heim kommst"-tal magyarul haza jössz.

Az 1-es voltam. Én például első hallásra talán 5 %-át értettem.

2016. dec. 20. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!