Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy kell a w-t angolul kiejteni?

Hogy kell a w-t angolul kiejteni?

Figyelt kérdés
Olvastam néhány helyen, hogy nem ugyanúgy kell kiejteni mint a v-t, csak mi halljuk/hallhatjuk ugyanolyannak. Próbálkoztam azzal, hogy gyorsan mondtam egy u-t és az utána következő magánhangzót (p. what=uat, with=uith) úgy, hogy kiejtés közben a nyelvem hegyét a szám (szájüregem) közepébe emeltem, és akkor az ua, ui v-sen hangzott, de lehetett hallani az u-t is, nem tudom, hogy ez jó-e így.

2016. dec. 18. 19:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Allitsad ugy az ajkaidat, mintha "o" betut akarnal mondani, de ne mondjad, hanem ilyen pozicioban van a szad, igy probalj mondani "v" betus szot. pl.: "what". akkor jo, ha a tenyeredet 1 cm-re teszed a szadtol, es erzed a lehelletedet a "w" betu kiejtesenel. A brit haverom mondta, hogy nekik igy tanitjak az oviban a kisgyerekeknek.
2016. dec. 18. 19:49
 2/3 anonim ***** válasza:

V-nél az alsjó ajkadba haradsz és zöng . W -nél lazán vannak, vagy hogy,de itt van video

https://www.youtube.com/watch?v=tGBCbXNQ8k0

2016. dec. 18. 20:18
 3/3 chtt ***** válasza:
60%

jó kis videó, még sosem tűnt fel, hogy a v-nél belülről érinti a fogsorom az ajkam :)

Hm, o-val nem tudom kimondani a w-t, a gyerekeknek úgy szoktam tanítani, hogy csücsöríts, mintha u-t akarnál mondani és úgy mondd ki a v-t, (ezzel amúgy remekül el lehet szórakozni, rengeteget vihognak rajta a kicsik, főleg, mivel ez az a hang, amit vigyorogva nem mondasz ki...:D)

2016. dec. 18. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!