Leírnátok nekem egy pár mondatos német fogalmazást? Perfekt múlt időbe kell
Sziasztok!
8.-dik osztályos vagyok,házira német fogalmazást kéne írnom.. pár éve tanulok németet de nem igazán megy,és nem szeretném az évet egy 1.-esel indítani.
cím:Wie waren meine Ferien
és az alábbi kérdések:
~ wo war ich (hol voltam)
~ wie langa (meddig)
~ mit wem (kivel)
~ meine erlelnisse (élményeim)
~ erlelnisse auf st.stefans tagen (élményem a szent istván napokon)
/ helyesírási hibákat most ne nézzétek!/
ja és még valami a fogalmazást Perfekt
a fogalmazás ,amit lekellene fordítani:
Befejeződött az iskola,eljött a nyár amit már nagyon vártam.A nyár első heteiben nem nagyon csináltam semmi különlegeset inkább csak a barátaimmal voltam és kijártunk.Nagyon sokat hülyéskedtünk,nevettünk.. Már akkor nagyon jól kezdődött a nyaram,de főleg aminek a legjobban örültem,hogy megismerkedtem egy csodálatos személlyel.És így folytatódtak a napjaim.Nyár közepe volt,mivel nagyon meleg volt azért fürödtem /medencéztem/ a barátaimmal,jól éreztük magunkat.Közeledett az augusztus és mentem kirándulni.Voltam Bécsben az unokatestvéremnél 3 napig.Autóval mentünk,már nagyon vártam,hogy legyünk ott. 3 óra felé megérkeztünk Bécsbe,majd kimentünk körülnézni aztán Vidámparkba /praterbe/.Nagyon jól éreztük magunkat,sok hintára felültem.Új embereket ismertem meg.Második nap elmentünk vásárolni az unokatestvéremékkel,aztán kimentünk a városba körülnézni.Egy élmény volt ottlenni és nagyon jó volt. Amikor hazajöttem Szent István napok voltak/St.Stefans tagen/.A Szent István napokon szintén a barátaimmal voltam kint,sokat hintáztunk/ringlispíreztunk/,cukrászdába voltunk,fagyiztunk..stb.Egy szóval szuper volt a nyaram. Az idei nyár volt a legjobb. Már most hiányzik :)
KERLEK SEGITSETEK.VASARNAPRA KELLENE,NAGYON SOKAT SEGITENETEK VELE. !!!!!! KERLEK :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!