A zsidók szemében mennyiben változna meg a véleményük rólam, ha gójként megtanulnák héberül?
Persze nyilván nem anyanyelvi szinten vagy ilyesmi, hanem csak alapfokon. Vagy annyira, hogy egy alapvető társalgást megértsek, vagy le tudjak bonyolítani.
Ha odamennék pl egy rabbihoz és mondanám, hogy gój vagyok, de elkezdenék héberül beszélni vele akkor milyen véleménnyel lenne? (mondtam egy banális példát)
Ha beszelnel heberul - vagy barmely mas idegen nyelven - akkor barmaly zsidonak az lenne a velemenye, hogy inteligens ember vagy.
De valahogy az az erzesem kerdezo, hogy te messze nem beszelsz idegen nyelveket.
Eddig sajnos csak kettő idegen nyelvet beszélek.
De elkezdtem három nyelvet is tanulni, de ezeket sajnos nem sikerült még elsajátítanom...
Hát én mondjuk a szemita nyelvek utáni érdeklődésem miatt tanultam héberül ,
de persze tudok kicsit arámiul és picit arabul is
de szerintem ez emberfüggő
nem minden zsidó vallásos és tekint úgy rád mint "fúúú góóój fúúúj" , persze találkozhatsz ilyenekkel, de azok általában ortodox\reform zsidók
van aki vallásos de nem ennyire, van aki ateista , izraelben terjedőben van az ateizmus, szerintem ugyanannyira nyittotak mint bármelyik nyugati állam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!