Anyanyelvi angol szöveekben nagyon gyakran találkozom a "get" igével. Tudom hogy millió jelentése és használati módja van, de nem értem. Elmagyarázná valaki?
Pl ebben a mondatban nem értem miért kell get.
És mik azok a helyzetek amikben ugyan ilyen formában kell?
"I would like to get to know new people "
elvileg udvariassági tartozék ebben az esetben.
Szeretném minél természetesebb angolsággal használni az angolt,ezért jó lenne megérteni
Ebben a mondatban talán azért, mert a megismerni valakit úgy (is) van angolul, hogy "get to know sy" mindenféle udvariassággal vagy udvariasság nélkül. Nem annyira a get igének van milliomegy jelentése, hanem a vele alkotott szókapcsolatokból van több mint elég, azokra pedig tudtommal nincs jobb módszer, mint hogy megtanulod őket... ha vizsgára kell (kellett sajna:(, bemagolod, de az életben jobban jársz, ha rengeteg olvasol, filmeket (brit /vagy amerikai, ha azt tanulod/ szappanoperákat - mert az mindennapi beszéd) nézel... és amikor csak lehetőséged van, beszélsz a nyelven.
Sok sikert hozzá!
to know someone - ismerni valakit
to get to know someone - megismerni valakit
Ez nem udvariasság, hanem egyszerűen így van ez a szókapcsolat.
Köszönöm
Egy külföldiekkel chatelős oldalon gyakorlok,és néha nehéz kihámozni mit miért úgy mondunk ahogy.
Na egy chat oldalon meg aztán a szleng is bekavarhat rendesen, vagy ha valamit valaki rosszul használ.
Amit egyszerűen évek óta nem tudok feldolgozni, hogy ha valamilyen angol oldalon járok, anyanyelvű angolok képesek rendszeresen olyan hibákat véteni, amikért én általános alsóban akkora füstölő karót kaptam... Jellemző például hogy össze-vissza keverik a you're - your, they're - their - there szavakat, stb.
Szóval azért óvatosan a chaten :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!