Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nein, es ist nicht vagy nein,...

Nein, es ist nicht vagy nein, ist es nicht?

Figyelt kérdés
Egy osztrákkal beszélgetek és mindig az igét mondja előre. Ez így helyes?
2016. szept. 18. 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Higyj neki, neki az anyanyelve.:)
2016. szept. 18. 22:05
 2/7 anonim ***** válasza:
egyébként vesző nélkül a helyén van az ige.
2016. szept. 18. 22:06
 3/7 anonim ***** válasza:
mind kettő helyes
2016. szept. 18. 22:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Mind 2 jo.

En nemetorszagban jottem ra h teljesen lazan beszelnek. Nem ahogyan a suliban tanultam. A nemet exem is maskepp beszelt. De az o anyanyelve. Miert kerdojeleztem volna meg?:)

2016. szept. 21. 19:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen utolsó. Én is azon röhögtem, amikor kijöttünk, errefelé egész nap moin moin-t köszönnek. Én elfogadtam, de egy kezdő németes kollégám azon hisztizett, hogy miért nem képesek rendesen mondani hogy "Morgen". Más kérdés hogy nem is azt jelenti.:)
2016. szept. 21. 20:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen ismeros!:) malzeitot sem tudtam mit jelent

Uzsonna.. de a joetvagyat helyett mondták!:)

2016. szept. 21. 21:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Az hagyján, nálunk 11 körültől kb munka végéig ha szembetalálkoznak, akkor mahlzeitot mondanak. Először néztem is, lementünk a dohányzóba, és valaki arra jött és mondja h. "mahlzeit". Mondom a cigihez?:)

Aztán mondták hogy helyi sajátosság, ha pl. frankfurban használnám így, nem értenék.

2016. szept. 21. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!