Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyi idő megtanulni angolul...

Mennyi idő megtanulni angolul vagy hollandul (flamand)?

Figyelt kérdés
Szóval, mennyi időbe telik kb megtanulni olyan szinten az említett két nyelven, hogy megértessem magam és én is megértsem amit mondanak?
2016. szept. 16. 13:05
 1/6 anonim ***** válasza:
42%

Ha az adott területen élsz, akkor normál tanulhatások mellett kb 2-3 év után tudsz majd olyan szinten beszélni amivel kölcsönösen megértitek egymást egy anyanyelvűvel. De elég szűkös még ilyenkor a szókincsed és a kiejtésed sem az igazi és megérteni sem fogsz minden szót. Lesznek félreértések. Ha itthon tanulod a nyelvet, akkor lehet elvégezni alap/közép/felső fokokat 1-2 év alatt. Bár szerintem ezzel nem sokra mész, hacsak a tanár nem anyanyelvi angol vagy holland. Felső fok megfelel egy kinti társalgási/alap szintnek.

Ha anyanyelvi szinten szeretnél megtanulni akkor szerintem az beletelhet 10 kemény évbe is. (Ha nem több)

De ha csak ki akarsz menni dolgozgatni, akkor 2 év elég arra, hogy szűkösebben elbeszélgess valakivel odakinn, de hivatalos dolgok intézéséhez édes kevés.

Ezeket tapasztalatból mondom, 13 éves korom óta Angliában élek.

2016. szept. 16. 13:25
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Akkor az elsőnek jó sz.r lehet a nyelvérzéke, mert adott országban élve azért 1 év alatt már bőven folyékonyan beszél az ember, márcsak kényszerből is.

~13 év alatt én Mo-n élve megtanultam folyékonyan angolul, egy erős középszinten oroszul, alapfokon németül és tudok pár mondatot finnül, franciául, japánul meg spanyolul.

2016. szept. 16. 13:33
 3/6 anonim ***** válasza:
28%
A 2-es meg túl sokat képzel magárol. Ismerek vagy 10 embert akik vagy 5-6 éve élnek külföldön és épp hogy csak tudnak társalgási szinten. A magyarba végzett közép meg felső fokocskáidat meg dugd mélyen a zsebedbe mert egy más nyelvet beszélő országban megse tudnàl muklanni. Nem tudod milyen egy nyelvet megtanulni. Képzeld az általánosba megtanult kis németeddel meg angoloddal elmehetsz melegebb éghajlatra, mert az csak egy dolog hogy a tanárod adja az 5-ösöket, ha egy anyanyelvi egy szavadat sem érti.
2016. szept. 16. 14:02
 4/6 anonim ***** válasza:
54%

Attól függ, milyen szinten szeretnél tudni. Engem belevetettek külföldi környezetbe. Céges tárgyalás lengyelekkel, angolul folyt volna, de nem tudtam angolul. Sose tanultam, csak németül. Hívtak tolmácsot. A tárgyalás első napjára. :D A második napon már elvárták, hogy tolmács nélkül üzleti tárgyalást folytassak. Mivel muszáj volt, így ment. A gyakorlatban, napról napra, munka közben tanultam meg angolul, tanfolyam nélkül, úgy, hogy használtam a nyelvet. Az első hónap volt a legnehezebb, de akkor is megértettem szinte mindent, egy év múlva már kentem-vágtam. Folyékonyan, gátlástalanul beszélek angolul, ramaty kiejtéssel, amit azért mindenki megért (amerikaiak, franciák, lengyelek, románok, ukránok, thaiföldiek és csehek részvételével tesztelve :D ).

De itt több-tényezőt is figyelembe kell venni:

1. Először nem angol anyanyelvűekkel kerültem kapcsolatba. Az bizonyára nehezebb. A lengyelek nagyon érthetően beszélnek, az amerikaiak értettek engem, de én nehezen értettem őket.

2. Magyar tanári végzettséggel a nyelvtan a kisujjamban van, van mire építeni, értem és átlátom a nyelv szerkezetét.

3. Német után tanultam angolt. Így könnyű, mert a német nagyon nehéz nyelv, és azután az angol már könnyebb. További különbség, hogy a németet tanulni nehéz, de nem felejti el az ember, az angolt könnyű tanulni, de egy-két hét alatt is kopik a nyelvtudás. A holland tippem szerint félúton van a kettő között.

4. Ha nyelvtanfolyamban gondolkodsz, az ottani szókincs baromi messze lesz a valóban használttól, pláne, ha munka közben akarnád használni.

5. Sok ember, aki külföldre költözik, magyar közösségbe költözik és/vagy amíg lehet, kerüli a nyelvhasználatot külföldön. Így lassabban megy a tanulás. Volt kolléganőm Angliába költözött, tudott úgy dolgozni napi 8 órát egy gyárban és lakni egy angol családnál, hogy naponta nem kellett 10-20 szónál többet beszélnie naponta angolul.

2016. szept. 16. 22:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Az előző válaszadó vagyok. Szerintem se az 1., se a 2. válaszadó nem teljesen az átlagos népességet képviseli :-) Nem lehet mindenki nyelvzseni, de lehet az angollal gyorsabban is haladni, mint az 1. válaszadó által leírt folyamat.

Anyanyelvi szint... azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom, hogy oda mennyi idő alatt lehet eljutni, de az biztos kegyetlen sok év.

2016. szept. 16. 22:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Elso tokeletesen leirta.

Masodik, nem mindegy milyen szinten is tudod a nyelveket. Van kulonbseg, hogy te, hogy gondolod es akivel beszelsz.

13 ev sok sok ev egy-ket nyelvtanulasra es ezt irtak a tobbiek is, hogy kell is.

Egy uzleti targyalast sem mindegy, hogy van levezetve. Persze, aki akarja, megerti a tort nyelvet,az analfabeta beszedet, de azert megneztem volna a riport irast ugyanerrol a targyalasrol.

2016. szept. 17. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!