Tanulta már meg valaki itt önerőből az angol nyelvet?
úgy értem hogy mindenféle tanfolyamok és oktatás nélkül?
otthon könyvekből/interneten keresztül?
lehetséges ez?
azért kérdem mert én általános iskola 2.osztályától egészen 8.-adikas koromig angolt tanultam,de aztán abbahagytam és ahogy azt tudjuk a magyar iskolák nyelvoktatás szempontjából nem éppen a legkiemelkedőbbek...tehát nem tanultam meg (rengeteg hiányosságom van),most 11.-es vagyok és 9.-óta németet tanulok.Próbálom itthon az angolt is közben tanulni,de nemtudom menni fog-e egyedül?!
előre is kössz a válaszokat!
én középiskola 2. osztályában kezdtem el tanulni angolul, de addigra már szinte majdnem tökéletesen tudtam, a hallott, olvasott szöveget megértettem, írni is tudtam, csak még a kommunikáció nem ment, és ezt csak úgy hogy rámragadt innen-onnan, sokat olvastam angol nyelven, eleinte szótárral, később már nem volt rá szükség, és sok filmet néztem angolul, magyar felirattal, most meg már lassan a felirat sem kell :) de ez mondjuk beletelt 1-2 évbe. csak a kommunikáció részét nem lehet szerintem egyedül megtanulni, de azt gyakorolhatod barátokkal, vagy megkérsz egy angoltanárt, szerintem szánna rád biztos naponta pár percet. Egyik barátnőm is így csinálta hogy javítsa a kommunikációs képességét, ha jófej a tanár belemegy.
Nem olyan nehéz nyelv az angol, sokat kell gyakorolni és akkor menni fog :)
www.livemocha.com
Van fizetős és ingyenes része is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!