Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy mondják azt angolul,...

Hogy mondják azt angolul, hogy "pénzgyűjtés"?

Figyelt kérdés
Mint folyamat. Vagy mint cselekvés. De akár mindkettőt megírhatjátok.
2016. szept. 7. 11:07
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

na visszanéztem és még mindig nem derült ki, hogy mi ez a pénzgyűjtés :D

de tényleg, mire gondolsz?

Gyűjtöm a pénzem egy számlán?

Gyűjtöm a karácsonyra kapott pénzeket?

A földön lévő pénzt nem igazán értem :S A világ összes pénzét összegyűjtöd? Vagy a földön találtál pénzeket és gyűjtöd?

Írjál egy mondatot. Aztán meg lesz a szó is.

2016. szept. 7. 15:52
 22/26 A kérdező kommentje:
Vannak pénzek! Érmék. És én fogom, és azokat összegyűjtöm. Másfél perc alatt. De ez mindegy is, a lényeg, hogy nem egy hosszú dologról van szó. Nem pillanatnyilag érméket gyűjtök össze a lakásban, mert kellenek nekem, hogy aztán tudjak venni valamit. Ebben az értelemben azt a cselekvést, amikor gyűjtöm a pénzt.. na azt hogy hívják?
2016. szept. 7. 16:34
 23/26 A kérdező kommentje:

"Nem pillanatnyilag érméket gyűjtök össze a lakásban"

Javítok: Pillanatnyilag érméket gyűjtök össze a lakásban.

2016. szept. 7. 19:18
 24/26 anonim ***** válasza:
3. oldal lett megkezdve csak azért mert nem tudod magad rendesen kifejezni. Ha össze akarod szedni a pénzérméidet és épp a folyamatban vagy mondhatod, hogy I'm getting my coins, I'm collecting my coins, I'm gathering my coins, I'm picking up my coins.
2016. szept. 7. 20:23
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó jól leírta, hogy lehet kifejezni azt, amit akarsz. Ezt egy szóval nem lehet leírni angolul, mert tuti nem arra fognak gondolni, amire te gondoltál. Amúgy ha nekem magyarul valaki azt mondja, hogy pénzgyűjtés, én se arra gondolok, hogy otthon szedegeti a pénzérméit, hanem arra, hogy spórol valamire vagy adományokat szed be. Tehát már a magyar kifejezés sem jó arra, amire te használni akarod! Nem csoda, ha nem tudják neked megadni az angol megfelelőjét!
2016. szept. 7. 20:34
 26/26 anonim válasza:
Saving up
2017. márc. 24. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!