Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolból fordított könyvekben...

Angolból fordított könyvekben miért beszélnek a tegeződésről, mikor az angolban nincs is?

Figyelt kérdés
2016. júl. 24. 21:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Ha a lapozd fel az eredetit pontos válasz, akkor a „Nézd meg a gógliban" a világ legpontosabb válasza, és ráadásul mindenre passzol.

Ha alkalmam lenne fellapozni az eredetit, nem ide írtam volna ki a kérdést.

Nem olvasok angolul, mert nem tudok jól angolul, és már nincs időm és lehetőségem megtanulni, mert öreg vagyok, beteg, és olyan a memóriám, mint a rosta.

A kedves első válaszolónak köszönöm a választ, mert neki volt igaza, ahogy ehelyt végül is hálisten megtaláltam a választ:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok-..

2016. júl. 25. 22:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Idős létedre rendkívül udvariatlan vagy.

És azért tudjál már különbséget tenni a lapozd fel az eredetit, és a keress rá a google-ban között. Egyébként nem kellett volna fáradnod, mert ha megírtad volna a művet, szívesen fellapoztam volna én helyetted, de most már nem érdekel.

Tőlem elfogadhatod a legegyszerűbb megoldást...

2016. júl. 25. 23:00
 13/13 A kérdező kommentje:

„Idős létedre rendkívül udvariatlan vagy."

A létedre szó ellentétre utal. Nem látom, hol van ez ellentét az idős kor és az udvariatlanság között. Esetleg abba beleegyezem, hogy nincs korreláció. De ellentét?? Na nem.

Ha valaki megkérdi az állomáson, mék vágányról indul a csajága röcsögei vonat, és azt felelem, lapozd fel a menetrendet, szerintem ez az udvariatlanság.

De rendben van, elhatározom, hogy fellapozom. Hol? A neten nincs meg, mert szerzői jog védi. A lakhelyemtől 50km-re van egy idegen nyelvű könyvtár, majd a nyári szünet végén ott megpróbál6om, de vajon mennyi az esélye, hogy megvan nekik? Felteszem, nem vesznek meg minden angol nyelvű könyvet.

2016. júl. 26. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!