Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent ez oroszul, magyar...

Vertyo kérdése:

Mit jelent ez oroszul, magyar kiejtve így hallottam "mirnyica"?

Figyelt kérdés
A barátnőm 1-2 mondatod tud oroszul elmondani, de álmában rengeteget beszél oroszul és néha fel is kelek rá. Ezt bírtam elcsípni abból amit mondott és gyorsan le is írtam amit hallottam, de így interneten nem találtam meg és nincs ismerősöm se aki beszélne oroszul.

2016. júl. 20. 11:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Beírtam a Google-be cirill betűkkel (Мирница), és egy szerbiai falut hozott ki erre találatként.
2016. júl. 20. 12:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen szó, az az edény, amiben a Миро-t tárolják. A "miro" vagy görögül "müró" a szentelt olaj, amivel az ortodox egyházban bérmálnak.

De valószínűleg nem ezt emlegette álmodban a barátnőd :)))

2016. júl. 20. 12:08
 3/6 chtt ***** válasza:
100%

mélnyica? (esetleg, abból kiindulva, hogy néha tök mást hallok, mint amit mondanak, pláne, ha nem ismerem a nyelvet -- még emlékszem gyerekkorunkban bőszen "csunáj"-oztuk... na az volt a "tonight")

mélnyica - malom... és van egy ilyen moszkvai folk-rock banda is

2016. júl. 20. 17:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A " м и р н и ц а " ( szent krizmatartó edény ) de a

м и р н и т ь с я" , mint visszaható ige hallható mir nyiccának is ami békülni -t jelenthet -szerintem

2016. júl. 21. 08:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy elég elterjedt szerb női név,a "Mirjanyica".A szerb nyelv nincs messze az orosztól.
2016. júl. 21. 08:35
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

С в я т о е м и́ р о a szent krizma (bérmáláshoz, konfirmáláshoz is krizmát használnak ..az Ószövetségben Áron is használta..és számos pravoszláv "csodatévő szent" is. átv értelemben a testi-lelki béke "kenete" krizmája" Exodus 30, 22 -33).(kivonulás könyve, ); ( ApCsel 8, 17 , 19, 6 ). forrás:

[link]

2016. júl. 21. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!