Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet tanuljam meg?...

Melyik nyelvet tanuljam meg? A többi lent.

Figyelt kérdés

Az alábbi szempontok szerint melyik nyelvet kezdjem el tanulni?

Tehát én vonós hangszerkészítőnek szeretnék megtanulni és később Olaszba szeretnék kimenni főiskola után dolgozni/tanulni ugyanis onnan származik elsősorban a hangszer készítés és úgy gondolom hogy ott igazán sok tapasztalatot szereznék.Ehhez én olaszul meg is szeretnék tanulni, De ! Én még itthon szeretnék kellő mennyiségű pénzt összeszedni lakásra, vagy akár még a főiskola költségére. Most kellően elhatároztam magamat hogy egy új nyelvet megtanuljak ami még itthon a hasznomra legyen akár tolmácsolásként vagy egyéb munkához való előnyhöz.És ezen gondolkozom hogy melyik nyelv legyen ez? Angol és német kilőve. Angol azért mert azt tanulom, a németet pedig nem szeretném. Szóval tudnátok írni olyan nyelveket amelyeket érdemes megtanulni és itthon is jól fizető állást tudnék vele szerezni? Persze csak addig amíg sikerül a kellő összeget előteremtenem. válaszaitokat előre is köszönöm!

2016. júl. 8. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Tanulj olaszul, és ha meg tudod oldani, akkor spanyolul is.
2016. júl. 8. 21:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Fúú ázt hiszed in ezt elóvásom?
2016. júl. 8. 22:05
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2016. júl. 8. 22:15
 4/5 anonim ***** válasza:
de ha olaszba akarsz menni, akkor miért tanulnál bármi mást? nem tom, hány éves vagy, de egy nyelvet megtanulni nem 10 perc. jó nyelvérzékkel és napi szintű gyakorlással másfél év alatt akár 0-ról felsőfokra is el lehet jutni, de erre az embereknek kb 1%-a képes, amennyiben nem él anyanyelvi környezetben. a többi 99%-nak másfél év szorgalmas tanulás kb a középszint alját jelenti (jó nyelvérzékkel!). a tolmácsszint a C1 felett van, azaz a felsőfok felett. magam is nyelvtanár vagyok, így én azt tanácsolom, hogyha annyira biztos vagy benne, hogy Olaszországban képzeled el a jövődet, akkor arra állj rá, hogy amikor odakerülsz, hogy kint kell ügyeket intézni (lakhatás, munkavállalás, tanulás, bank, stb), akkor már ne a szótárt lapozgasd. az olasz tele van ragozással, ráadásul rengeteg változata létezik (amelyek sokak szerint önálló nyelvként funkcionálnak), így kellő kihívást jelent az is. mivel azonban inkább a közepesen népszerű nyelvek közé tartozik MO-n, értelemszerűen kevesebb beszélője is akad, így munkát itt is lehet vele szerezni.
2016. júl. 10. 15:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi a választ!
2016. júl. 11. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!