Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan lehet ezt normálisan...

Hogyan lehet ezt normálisan magyarra fordítani?

Figyelt kérdés

Erre a mondatra gondolok:

"He's got me going"

Most ne a The Kinks egykori slágerére gondoljatok, hanem pl. ezt egy filmben hallottam, olyan szituációban, hogy valaki egy más valakit az őrületbe kerget a viselkedésével, erre az ezt mondta rá: He's got me going!

Ja, feliratos film volt, és így volt lefordítva: "Elvesztettem a fonalat". De nem tudom, hogy ez így helyes fordítás-e.

2016. júl. 6. 08:57
 1/7 chtt ***** válasza:
27%
Nekem a szitut olvasva automatikusan beugrott boldogult ifjúkoromból a "na én megyek/mentem!" - megfelelő hangon, szemforgatás kíséretében (esetleg diszkrét hajtépéssel párosítva, de az elengedhető). Persze nem mentünk sehová, legfeljebb úgy tettünk, mintha indulni akarnánk - vagy még úgy sem... Istenem, de hányszor!
2016. júl. 6. 09:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Kiboritott

meghulyitett

bediliztem

Csak ennyi kellett nekem

Utolso.Emlekszem"na mentem, de ez itt nem az.

Amire te gondolsz, az inkabb elegem van, itt meg inkabb felheccelni valakit.

2016. júl. 6. 09:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Thx! Akkor az "Elvesztettem a fonalat" tényleg nem túl megfelelő. :]
2016. júl. 6. 10:09
 4/7 chtt ***** válasza:
54%

"Utolso.Emlekszem"na mentem, de ez itt nem az. "

Mi az, hogy utolsó, kérem szépen. Talán első, nem? :P :DDD

Nem is mondtam én, hogy az, csak annyit, hogy az ugrott be róla... :) A filmet látva lehet, mást mondanék, de így olvasva nekem okés... és teljesen igazad van, amire én gondoltam, az tényleg inkább az "elegem van".

Egy biztos, az "elvesztettem a fonalat" nem tűnik valami sikerült fordításnak.

2016. júl. 6. 10:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Na jol van . Most en vesztettem el a fonalat. A valaszolok sorrendjet, utolso en voltam.
2016. júl. 6. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Én az alábbi link alapján úgy értem:

[link]

get SOMEONE going : felhúz, felpiszkál valakit (ON valamilyen témával kapcsolatban)

2016. júl. 6. 15:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Arra tippelek amúgy,hogy a lényeg az,hogy az illető onnantól nem nyugszik,hanem mindig jár az agya a dolgon, azért van a going..
2016. júl. 6. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!