Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Kamav kamav te lav tu ke...

Kamav kamav te lav tu ke bares kamav tut, tu murdares muro jilo me duj ratyi na sutom, mit jelent ez a szőveg, pár dolgot értek belőle max?

Figyelt kérdés
Ez a szőveg mit jelent, mert pár szót, kifejezést értek belőle, kicsit tudok lovári nyelven, és érdekelne úgy a lovári nyelv kezdő-haladó szintről, ilyen nyelvtanfolyamok vannak a neten, vagy esetleg Tolna megye környékén valahol, valaki le tudja nekem írni, mi jellemző az oláj, beás, meg a muzsikus cigányra, és hogy a muzsikus meg a romungró valóban egy és ugyanaz, vagy 2 külön típus, mert mondták már többen is, meg olvastam is, hogy ugyanaz?
2016. jún. 12. 00:05
 1/5 anonim ***** válasza:
A romungro nem uaz mint a muzsikus. De mik ezek a kulcsszavak??
2016. jún. 12. 01:33
 2/5 anonim ***** válasza:
A kamat nem elég a kenyérre. A sumákolásoddal is meghalunk Jilóval.
2016. jún. 12. 01:46
 3/5 A kérdező kommentje:
Ja vágom, nekem több muzsikus is mondta már, hogy a romungró meg a muzsikus ugyanaz. Akkor ha nem ugyanaz a 2, kinek van igaza, és mi a különbség eközött a 2 cigányfajta között?
2016. jún. 13. 20:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy a romungró annyit jelent, hogy magyarcigány, ergo nem tartja a cigány szokásokat, nem beszéli a cigány nyelvet, próbál beilleszkedni a társadalomba, és úgy viselkedni, mind 1 magyar. A muzsikusokról annyit tudok, hogy ők a cigányság elit, úri része, akik zenélnek, meg eleve olyan muzsikus cigány családba születnek bele. De: én már láttam olyan romungrót, aki itt Tolnán olyan, mind 1 magyar, a külseje is, a beszéde is, a viselkedése is, minden. Láttam már olyan romungrót is, akin kissé látszik hogy cigány, és így az átkozódásokból tudtam leszűrni a beszéde alapján, hogy cigány származású. Olyan írjon ide választ, aki biztosan tudja ezeket a dolgokat, vagy tud normálisan, észérvekkel vitatkozni. És nem egyből hülyézni, ha neki nem tetszik az én vagy a többi kommentelő véleménye. :)
2016. jún. 13. 20:05
 5/5 KorkorunoGáborCsBuka válasza:

A fent leírt szöveg ezt jelenti magyar nyelven és annyi biztos,hogy nem lovári,hanem egy másik oláh cigány csoport nyelve,talán cerhari.:

Meg akarlak fogni,mert nagyon szeretlek téged,te megölöd a szívem én két este nem alszom(bár a megöl ige nem murdarel,hanem mudarel,a murdarel nekem kicsit angolos beütésnek tűnik,tudod az angol azt mondja hogy kill,murder a murder gyilkost is jelent és nekem hiányzik onnan a me=én és a duj ratyi=két este/éjszaka között a pe=-on,-en,-ön szócska).

Egyébként én fehér bőrű romungro srác vagyok,de megtanultam a roma azaz magyarul a cigány nyelvet majdnem minden nyelvjárást.

2019. márc. 27. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!