Sos! Valaki legy szives segitsen nekem elmagyarazni a szoto, kepzo, jel, rag dolgot. Nem. Tudom mi alapjan kulonboztessem meg ezt a harom dolgot?
Figyelt kérdés
Szoval nem ertem,ha valaki elmagyarazna ,hogy hogyan kulonboztessem meg oket azt nagyon nagyon megkoszonnem. FONTOS LENNE.2015. jan. 3. 20:59
1/3 anonim válasza:
Úgy, hogy bemagolod a különböző képzőket, jeleket és ragokat.
Ez (elvileg) egy folyamat, ami általános iskola 2. osztályában kezdődik azzal, hogy "leválasztjuk a szótőről a toldalékot" (jellemzően főneveknél). Aztán 3.-ban jön a többesszám jele, a melléknév fokjelei, az igei személyragok, és így tovább 4.-ben, majd felsőben.
Ha mindezt eddig valamilyen oknál fogva elmulasztottad megtanulni, akkor most nem lesz könnyű dolgod a pótlással... :(
2/3 anonim válasza:
A szótőt a legegyszerűbb: Pl.: banánokkal : Banán - szótő
- kal - rag (-val, -vel ragok)
a többit nem tom mert még nem tanultuk.
3/3 anonim válasza:
Vagy ha igen én biz' isten nem tanultam meg.
-#2/2 válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!