Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Zweisprachigkeit az azt...

Zweisprachigkeit az azt jelenti, hogy anyanyelvileg két nyelven beszél vagy azt, hogy kettő nyelven is ki tudja fejezni magát?

Figyelt kérdés

Welche Vorteile hat die Zweisprachigkeit? Sagen Sie auch etwas über Ihre eigenen Erfahrungen!

Mivel én nem vagyok kétanyanyelvű, ezért gondolom, hogy ha a németről, mint idegennyelvről kell beszélnem.

2016. jún. 1. 19:55
 1/1 Rick Mave ***** válasza:

Itt van egy átfogó Wikipédia bejegyzés erről a témáról (németül):

[link]

Gyorsan átfutottam, szóval röviden összefoglalva: tágabb értelemben ez két nyelv ismeretére értendő (szó szerint úgy fogalmaznak, hogy "az a jelenség, amikor két nyelven értünk és beszélünk"), míg szűkebb értelemben két anyanyelvűséget jelent ("amikor két nyelven anyanyelvi, vagy ahhoz nagyon közel álló kompetenciával rendelkezünk"). Viszont az utóbbi igen problémás meghatározás, mivel magának az anyanyelvi, ill. az "anyanyelvhez közeli" nyelvtudásnak a pontos definíciója igen vitatott.

2016. jún. 2. 13:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!