Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Német vagy angol nyelvvizsga?

Német vagy angol nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

Németből érettségiztem az idén, de harmat gyengén sikerült 35% körül várható. Kilenc éve tanulom, de valahogy nem érzem magaménak, 4-es voltam minden évben belőle, nem vagyok egy rossz tanuló de ez valahogy nem megy.

Szeretnék egy év alatt megszerezni egy középfokú nyelvvizsgát, angolt sosem tanultam, viszont úgy gondolom, hogy lehet jobb lenne egy másik nyelvvel próbálkozni, de sokan mondják hogy akkor inkább erősítsem a németet, mert kárba veszik az a 9 év.

Szerintetek, az angolt meglehet tanulni egy év alatt középszinten? Vagy érdemesebb a gyenge németemet felhozni?

2016. máj. 28. 20:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Sose tanultál angolt? Ez hiba, amin sürgősen változtatni kell. Bár én inkább németből próbálnék nyelvvizsgázni.
2016. máj. 28. 22:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Csak úgy egészen eccerű tájékozásképpen azt szokták mondani, hogy heti kétszeri tanfolyammal (no meg persze nem komolytalan otthoni felkészüléssel ezekre) az angol középfokúig eljutni két év. Ennek alapján saccold meg a felkészülést, magadat ismerve.
2016. máj. 30. 10:21
 3/3 BiTOPro97 ***** válasza:

Angol "sajnos szinte megkerülhetetlen" (min. közép szinten), a német meg nagyon jó ha meg van legalább közép szinten, ha bármi kötödést akarsz tartani Magyarországgal.

Ha tudsz menj ki nyára Németországba dolgozni, ahol a van időd, és lehetőséged a nyelvet is használni.

...

2016. jún. 3. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!