A némettel vagy az olasszal megyek többre? Melyikből tudok könnyebben közép szintű nyelvvizsgát tenni?
8 éve tanulok angolul, de a kiejtéssel meggyűlik a bajom. Bekerültem emeltre 4 éve, és most 2. nyelvet kell választanom.
Nem pontosan tudom,hogy mivel van célom az életben, foglalkoznék marketinggel, turisztikával illetve az irodalom/bölcsészet, társadalomtudományok is jöhetnek, foglalkoznék tanítással, angol-magyar, vagy magyar-történelem szakos tanár lennék.
Le kellene tennem egy középfokú nyelvvizsgát is, bár lehet soha az életbe nem alkalmaznám a nyelvet, de szeretnék egy második nyelvet jól megtanulni.
Melyiknek könnyebb a nyelvtana?
Melyiknek könnyebb a kiejtése?
Melyiket tudnám leginkább alkalmazni az életemben?
Melyikből tudnék könnyebben nyelvvizsgát tenni?
Melyikből felejtenék kevesebbet?
A hangom érces, és világ életemben tisztán beszéltem magyarul, a szavak végét nem tudom elharapni. (Ezért a francia szóba sem jöhet.)
Angolból egyébként 4-es vagyok, emelt szinten, a nyelvérzékem viszonylag jó angolból, magyarból jónak tartom.
Melyik nyelvet válasszam? Heti 3-4 órában tanulnám.
Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
14/L
Melyiknek könnyebb a nyelvtana? = Olasz
Melyiknek könnyebb a kiejtése? = Kb. egyforma
Melyiket tudnám leginkább alkalmazni az életemben? = Német
Melyikből tudnék könnyebben nyelvvizsgát tenni? = Olasz
Melyikből felejtenék kevesebbet? = Az csak rajtad áll
...a szavak végét nem tudom elharapni = Olasz
Plusz hozzátenném még a létező angoltudásodat is, az azért többet segít a németben (de nem annyival többet, mint gondolná az ember).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!