Mi lehet a probléma?
Figyelt kérdés
Tavasz végén ECl-re szeretnék menni angolból B1-es szinten. A szövegértéssel és írással nincsen különösebb gondom, viszont a listening rész akárhogy próbálom, nem sikerül. Sokszor hallgatok rádiót, nézek videókat, néha filmet, a legjobb barátommal is csak angolul beszélek, mivel külföldi. Mégis, mindig nagyon gyenge eredményeket érek el a hallásértésen, és annyira bánt.:( Esetleg tudna nekem valaki segíteni ezzel kapcsolatban?2016. jan. 18. 17:50
1/5 anonim válasza:
A ferjem kulfoldi, csak angolul beszelunk. Az erettsegimbol minden max pontszamos lett, de a listening 0! Olyan videokat nezz, amikben kulfoldiek beszelik az angolt, mert vizsgafeladatokba eloszeretettel tesznek akcentussal beszelo szemelyeket.
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, gondolom ez is ugyanúgy problémát jelenthet, mint az a rengeteg háttérzaj. De sokszor tisztán érthetö a szöveg, mégis elrontom. És sok esetben még akkor se tudnám megadni a helyes választ, ha látom a szöveget, mert csak árnyalatnyi különvség van a válaszol között, és nem tudom, melyik hangsúlyosabb. És öszintén szólva nem mindig sikerül a válaszokra és a magnóra is figyelnem egyidejüleg
2016. jan. 18. 18:04
3/5 anonim válasza:
Direkt ez a cel, hogy kiszurjek a legjobbakat. Csak a feltetelek gyakran nevetsegesek.
4/5 A kérdező kommentje:
Csak az a gobd, hogy kevés ilyen feladat van a nyelvviszgás könyvben, nekem pedig szükségem van a gyakorlásra. És nem találok olyat neten se, amiben hasonló problémákkal kellene megküzdenem.:/
2016. jan. 18. 18:22
5/5 anonim válasza:
Szerintem nem kell erre ráparázni. Én is nagyon féltem a listening-től, mert mindenki ijesztgetett, hogy ECL-nél sok a háttérzaj és sokszor erős a beszélő akcentusa, de amikor én vizsgáztam (2015 decemberben), akkor minden rendben volt, 90%-ot értem el, pedig tényleg tartottam tőle. Szerintem sokkal könnyebb volt, mint a gyakorlófeladatok. De az is lehet, hogy csak szerencsém volt, és egyébként nehezebb szokott lenni, nem tudom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!