Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A magyar kiejtést hogy lehet...

A magyar kiejtést hogy lehet jól megtanulni külföldinek?

Figyelt kérdés
Apukám nem magyar, nem is ott élünk, de szeretne tudni magyarul. Tetszik neki. Nagyjából érti, amit anyuval beszélünk. A nyelvtan, ö és ü hang is megy. A magyar a és o közötti különbség, gy, ty, zs hang probléma neki. Nemrég beszélt más magyarokkal, de a kiejtés miatt mosolyogtak rajta. Rosszul esett neki. Pedig ők is akcentussal beszélték a tanult nyelvüket. Nem kicsit.Korban egyébként negyvenes eleje. Ez már késő ? Próbáltuk neki mutatni, de nem tudja utánozni.
2016. ápr. 13. 14:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem egy fekete Pákó, ha csak ezek nem mennek neki. Ismerek nem egy olyan embert, aki évtizedek alatt sem tudta pl. az ű hangot elsajátítani. Pedig itt él. És akkor a többi hangról már nem is beszéltem. Gondolom a papád német vagy törökféle anyanyelvű. Bármi is, szégyelhetik magukat azok a magyarok (is). Nem értem miért kell kinevetni azt a kevés embert, aki még szimpatizál velünk. Főleg azok után, amilyen szinten beszélünk idegennyelveket. Tisztelet a kivételnek. A kérdésedre nem tudom a jó választ. Talán a youtube segít. Hátha mutatnak hangképzős videókat. A gy, zs hangot szlávból is el lehet lesni, ty féleség kínaiból. Az a és o különbsége talán koreaiból. Ha nem is teljesen magyar hangok lesznek így, de legalább hasonlóak. Volt aki kinevette az én kínai feleségemet is. Mondtuk neki, hogy csere van. Ők sem muzsikáltak jobban kínaiból. Sőt.
2016. ápr. 13. 15:10
 2/3 A kérdező kommentje:
Én is papának hívom, csak nem mertem azt írni. Magyarországon az inkább nagyszülő. Nem germán és nem türk. Fiatal korban költözött germán nyelvű országba. Megtanulta a hangjaikat. Az ő nyelvében egyébként nincs ö, ü. Köszi a tippet. Körülnézek akkor a youtube-on. Muszáj, hogy megint merjen magyarul beszélni.
2016. ápr. 13. 19:02
 3/3 anonim ***** válasza:
40%

Az a gond, hogy az ember ezeket a hangokat 2-6 hetes kora között tanulja meg. Utána, ha addig nem hallotta, már nem is igazán tud különbséget tenni köztük a beszédben.

Sok gyakorlás talán segít valamennyit.

2016. ápr. 13. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!