Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Valaki itt tud romául? Mik...

Valaki itt tud romául? Mik ezek a szavak a Kis Grofo szövegen?

Figyelt kérdés

"Chorro simas, chorro simas

Chorreske rakhadyilem

Murri gazhi, murri gazhi

Chordas mange love

Adyesaba barvajlem

Lashe khuren me kindem

Thaj bikindem parudem

Murri baxt me zumadem"

"sálomálomálo"

"sálomdilomdálom"

"zsámó"

Gondolom nem így kéne leírnom, de a paraszt aki kiírta a dalszöveget az ilyen fonetikusan írta le és így guglizni se fogom tudni.

Jól sejtem, hogy a magyar dínomdánom kifejezés ebből lett hentelve? Segítsetek mert hülyén halok meg.

Azt se tudom ez meilyk roma nyelvjárás....

2016. ápr. 4. 00:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez nem román. Szerintem lovári.
2016. ápr. 4. 01:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Bocsánat, félreolvastam (románul).
2016. ápr. 4. 01:48
 3/6 anonim ***** válasza:
2016. ápr. 4. 01:50
 4/6 anonim válasza:

én annyit tudok, hogy a zsámó azt jelenti, hogy: "táncolj"

a sálomálomdilomdálom szerintem pedig hangutánzó szó, de arra már nem emlékszem XD

bocsi

2016. ápr. 4. 04:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Azt tudom, hogy a chorro ugyanaz, mint a csóró, ez a cigány nyelvből van a magyarban.

Innen gondolom, hogy a szöveg ugyanaz, mint a magyar versszak ebben a dalban, azaz "Szegény vagyok, szegény vagyok, szegénynek születtem" stb.

2016. ápr. 4. 05:05
 6/6 anonim válasza:
A csóró valóban megegyezik, árákhájimo a születés. Muro az enyém gondolom azért muri mert nőnem van utána. Stb... Nagyjából ugyanaz lehet, mint magyarul. A zsamo én is úgy tudom, hogy táncba hívó szó, és a zsase ugyanaz, csak egyik férfinak másik nőnek szól.
2016. ápr. 4. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!