Romák, cigányok! Ha így neveznek titeket, mint nemzetet, megsértődtök? Mit szóltok ezekhez? (lent)
Mit jelent magyarul a "gój"?
1. lélek nélküli állat.
2. Minden nem zsidót így neveznek, és azt jelenti, hogy lélek nélküli állat.
A “gój” kifejezés szó szerint tisztátalant jelent héberül.Ezt a szót használja
a héber köznyelv a nem-zsidók megjelölésére.
"A Londonban, 1971. április 8-12. között megtartott Első Roma Világkongresszuson az ott jelenlévő, különböző cigány népcsoportokhoz tartozó küldöttek konszenzussal elfogadták, hogy a világ összes cigány származású emberének közös és hivatalos elnevezése attól kezdve a rom többesszámú alakja, azaz a roma legyen. Így a romák elnevezés a cigány népcsoportokhoz tartozó emberek közösségét jelenti"
Az idezet innen:
A fenti link reszletesen targyalja a temat!
Es ha mar itt tartunk, a torokok hitetlen kutyaknak is neveztek minden mas vallasut (Allah szakallara mondom!)
Ma (locsolkdo korutamon talalkoztam egy csoport cigannyal( romaval), feltettem nekik is ezt a kerdest. Lass csodat: nem vertek meg! Sot!
A valaszuk pedig az volt, hogy mindegy, hogyan nevezik oket, de a ciganyt jobban szeretik! Csak akkor bantja oket, amikor a nemzetseguk neveit osszekotik a "bunozes" szoval! Miert nem beszelnek magyarbunozesrol, orosz-, cseh, nemet-,stb-bunozesrol? Az is letezik! Talan azert, mert Cigany(Roma)orszag nem letezik, ezert nincs allambecsuletsertes, amibol nemzetkozi bonyodalmak keletkezhetnenek! Ezek az o" szavaik! OKOS!!! Egyetertek veluk!
Amikor kitertem a "goj" elnevezesunkre,(lelketlen allat),
nem szeretnem idezni, mit mondtak, hogy kit nevezzenek igy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!