Mit jelent magyarul az angol Queen's Counsel kifejezés?
2016. márc. 18. 19:23
1/5 anonim válasza:
A régi nagy Országh szerint királyi tanácsos.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem királyi jogtanácsos?
2016. márc. 18. 20:55
3/5 anonim válasza:
Miután ezt egyes barristerek kapják (amit egyébként Országh odaírt magyarázatként!), lehet az is a név.
De ha ennek Országh előtt esetleg nem volt egyetlen magyar elnevezés-kísérlete sem, miután ilyen funkció Áder János mellett nincs, akkor a te variációd is éppolyan jó, sőt, jobb, azaz ennek kérdés formájában nincs értelme.
Általában az egy kétségbeesett törekvés, hogy a név visszaadja a funkciót sebészi pontossággal.
De nekem mindegy, én segíteni akartam. Viszont ha nem szorulsz rá, akkor írhattad volna, mert közvéleménykutatásban nem szoktam részt venni.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem, ez nem az.
2016. márc. 18. 21:57
5/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!