Tudnátok szinonímákat, többszavas kifejezéseket mondani a "drága" (nem olcsó) szóra?
Figyelt kérdés
Olyasmire gondolok, mint a "sokba kerül", "egy vagyont ér" stb., csak kicsit szlengesebb, argósabb formában.2016. márc. 17. 13:08
1/8 anonim válasza:
túl sűrű az ára, nagyon gennydrága, túl értékes, tele van forinttal, sok munkába kerül, egy élet munkája sem elég rá, ékszerész leszek és kifizetem
2/8 anonim válasza:
Na, ezért a gatyámat is kifizethetem...
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ilyesmikre gondoltam.
Közben találtam én is egyet, de az sem elég "szlenges":
rámegy az ingem is.
2016. márc. 17. 15:36
4/8 anonim válasza:
Én azt szoktam használni, hogy sokba fáj. Pl. ha valami százezer forintba fog kerülni, akkor az "száz rugóba fog fájni".
5/8 anonim válasza:
Olyan drága hogy Orbán pénze is kevés rá.
6/8 A kérdező kommentje:
A "sokba/ennyibe fáj" nagyon jó, de az "Orbán pénze" itt sajnos nem.
Ezek a kifejezések ugyanis egy fordításhoz kellenének, és az eredeti szövegben is sok argós, szlenges szó fordul elő.
De azért köszönöm, hogy írtál! :)
2016. márc. 17. 20:14
7/8 anonim válasza:
a világ pénze se elég rá
drága, mint a veszett fene
drága, mint állat
kuXva drága vazzeg:)
8/8 anonim válasza:
orbitálisan drága
csilliárdba kerül
egy zsáknyi pénz az ára
sokat kóstál
nem semmi ára van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!