Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az 'ain't' és a "gonna" az...

Az 'ain't' és a "gonna" az mennyire nyers illetve illetlen? És mennyire helyes?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok,és ha külföldiekkel beszélek gyakran használom ezeket a szófordulatokat,és most fogok emelt szintű érettségit tenni angolból,és mivel megszoktam,félek,hogy ezt fogom mondani a szóbelin. Mennyire rossz ötlet?
2016. márc. 6. 08:19
 1/5 anonim ***** válasza:

A gonna egyáltalán nem nyers és nem illetlen, hanem mindennapos. (Persze nem hivatalos közegben.)

Az ain't-et már inkább csak USA egyes részei (vagyis inkább egyes rétegei) használják, de még ennek is lehet olyan szövegkörnyezete, amikor semmi baj nincs vele.

Ezt leginkább érezni kell, mikor illik oda. Az erőltetett használatuk sosem helyes.

2016. márc. 6. 09:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja: érettségin természetesen egyiket se használd!!!
2016. márc. 6. 09:04
 3/5 Sunshinedoll ***** válasza:

Köznyelvben beszédnél persze, írásban max haveroknak, de érettségin, nyelvvizsgán, állásinterjún, hivatalos közegben egyiket se használd.

Egyébként én is rengeteget használom ezeket vagy ehhez hasonló szleng kifejezéseket a barátaimmal, de ha tolmácsolni megyek vagy ha előadást tartok, akkor simán meg tudom állni ezek használatát, nem olyan nehéz ezeket elkerülni :)

2016. márc. 6. 11:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Hehe... emiatt a két szó miatt rúgtak ki a Rigó utcai nyelvvizsgáról, idézem: "Majd, ha a brit, shakespeare-i irodalmi nyelvet beszéli, akkor jöjjön vissza"

Egy philadelphiai fekete fickó volt a tanárom, ő nem ezt beszélte :-)

2016. márc. 6. 12:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy ugyanilyen kérdéshez egyszer belinkeltem Obama egyik beszédét, ami tele vont a gonna, wanna szavakkal (igaz, ain't-tel azért nem, az sokkal szlengesebb). De hát ami jó angolul az Amerikai Egyesült Államok elnökének, az nem jó a magyar nyelvtanároknak, és különösen nem jó a Rigó utcai vizsgáztatóknak.
2016. márc. 6. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!