Van itt olyan, aki nagyon jól beszél angolul, , és le tudná ezt nekem fordítani?
A vakbélgyulladásról olvastam éppen, de ezt a mondatot egyszerűen nem tudom értelmezni, a rövidítéseket kivéve.
"Two atypical features are the strongest negative predictors of appendicitis in children: WBC of <10,000 per cubic millimeter and an ANC of <7,500 per cubic millimeter."
Ez alatt pontosan mit ért? Tehát az emelkedett anc. és wbc. hívhatja fel rá a figyelmet, vagy éppen fordítva?
Jó kérdés, hogy miért használja a "negative predictor" kifejezést, én se értettem.
A Wikipédia azt állítja,
hogy ezek diagnosztikában gyakran előfurduló kifejezések.
Elvileg a negítív prediktor valóban az ellentétét kell jelentse akkor, azaz hogy ennek a két nem tipikus tulajdonságnak a jelenléte CSÖKKENTI az esélyét, hogy appendicitisről legyen szó (vagy fordítva, növeli az esélyét, hogy negatív lesz a teszt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!