Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan tudnék megtanulni a...

Hogyan tudnék megtanulni a legkönnyebben románul?

Figyelt kérdés

Romániában élek, de sajnos nem tudok románul, pedig mindenhol szükségem lenne rá.Most realizálódott bennem, hogy mostmár nincs más választás, meg kell tanuljam a nyelvet!Ebben szeretnek segítséget kerni tőletek, hogy ennek melyik/melyek a légkönnyeb módjai?

Ajánlhattok módszereket, könyveket, linkeket, bármilyen segítség jól jönne!

Előre is köszönöm mindenkinek!

2016. febr. 29. 12:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
3%
Ha ott elsz, es eddigi eleted soran nem voltal kepes megtanulni, ott nem a modszerrel van a baj.
2016. febr. 29. 12:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Magyarok között éltem, az egyetlen ahol román szót hallottam, az az iskolai román óra volt, de az is olyan szinten volt, hogy kb. semmit sem ért...
2016. febr. 29. 13:15
 3/12 anonim ***** válasza:
2%
Ettol meg szegyellheted magad.
2016. febr. 29. 14:10
 4/12 A kérdező kommentje:
Kosz, kiba*ott sokat segítettel ezzel!Ha szégyenlem is magam, az meg nem segít a helyzetemen...
2016. febr. 29. 14:19
 5/12 anonim ***** válasza:
95%

" Ettol meg szegyellheted magad."

Látszik te paraszt, hogy nem jártál Székelyföldön még. Te is gondolom perfektül megtanultál oroszul amíg itt volt a muszka, azon a heti 3 oroszórán, mi?

Felvidék dettó ilyen, színmagyar területek, maximum a tévében hallanak szlovák szót.

2016. febr. 29. 14:28
 6/12 anonim ***** válasza:

De akkor már válaszolok is: ugyan én sosem tanultam románul, de ha hozzám hasonlóan nehezen boldogulsz a nyelvvekkel, akkor én intentív nyelvkurzusokat ajánlanék. Általában 1 hónaposak, direkt nyelvvizsgára készítenek fel (általában), de mellette rengeteg ragad az emberre. Ha még diák vagy, akkor nyáron lenyomsz 2 ilyet és lesz egy erős közép tudásod legalább, ha meg már dolgozol, akkor általában indulnak ilyenek délutáni-esti képzés jelleggel is. Nyilván ez eléggé pénzigényes, de én például sosem tudtam nyelvet magamtól tanulni.

Nézz körül nyelviskolákban a környékeden.

2016. febr. 29. 14:31
 7/12 anonim ***** válasza:
A legkönnyebb és ingyenes módszer az, hogy román társaságba kerülj. Pl a munkahelyen, sportegyletben, piacon gyorsan megtanulsz.
2016. febr. 29. 22:54
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

gyerekkent a tv-bol tanultam meg egyedul, mivel akkoriban csak 1 roman adot fogtunk. mire kijartam a 8 osztalyt folyekonyan beszeltem.

szoval a legkonnyebb mod a nyelv direkt hasznalasa, roman musorok, radio, esetleg vegyes kozosseg.

kulon tanulni inkabb a nyelvtant kell.

2016. márc. 1. 08:35
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ettol meg szegyellheted magad."

Baromira képben lehetsz a határon túliak ügyeiben. De gondolom azért alkalomadtán lerománozod őket.

2016. márc. 1. 17:17
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"Te is gondolom perfektül megtanultál oroszul amíg itt volt a muszka, azon a heti 3 oroszórán"

Hol lehetett ez még akkor, mikor itt volt a muszka...

2016. márc. 1. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!