Hogyan tudnék megtanulni a legkönnyebben románul?
Romániában élek, de sajnos nem tudok románul, pedig mindenhol szükségem lenne rá.Most realizálódott bennem, hogy mostmár nincs más választás, meg kell tanuljam a nyelvet!Ebben szeretnek segítséget kerni tőletek, hogy ennek melyik/melyek a légkönnyeb módjai?
Ajánlhattok módszereket, könyveket, linkeket, bármilyen segítség jól jönne!
Előre is köszönöm mindenkinek!
" Ettol meg szegyellheted magad."
Látszik te paraszt, hogy nem jártál Székelyföldön még. Te is gondolom perfektül megtanultál oroszul amíg itt volt a muszka, azon a heti 3 oroszórán, mi?
Felvidék dettó ilyen, színmagyar területek, maximum a tévében hallanak szlovák szót.
De akkor már válaszolok is: ugyan én sosem tanultam románul, de ha hozzám hasonlóan nehezen boldogulsz a nyelvvekkel, akkor én intentív nyelvkurzusokat ajánlanék. Általában 1 hónaposak, direkt nyelvvizsgára készítenek fel (általában), de mellette rengeteg ragad az emberre. Ha még diák vagy, akkor nyáron lenyomsz 2 ilyet és lesz egy erős közép tudásod legalább, ha meg már dolgozol, akkor általában indulnak ilyenek délutáni-esti képzés jelleggel is. Nyilván ez eléggé pénzigényes, de én például sosem tudtam nyelvet magamtól tanulni.
Nézz körül nyelviskolákban a környékeden.
gyerekkent a tv-bol tanultam meg egyedul, mivel akkoriban csak 1 roman adot fogtunk. mire kijartam a 8 osztalyt folyekonyan beszeltem.
szoval a legkonnyebb mod a nyelv direkt hasznalasa, roman musorok, radio, esetleg vegyes kozosseg.
kulon tanulni inkabb a nyelvtant kell.
"Ettol meg szegyellheted magad."
Baromira képben lehetsz a határon túliak ügyeiben. De gondolom azért alkalomadtán lerománozod őket.
"Te is gondolom perfektül megtanultál oroszul amíg itt volt a muszka, azon a heti 3 oroszórán"
Hol lehetett ez még akkor, mikor itt volt a muszka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!