Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi legyen a második nyelvem?

Mi legyen a második nyelvem?

Figyelt kérdés
Jövőre leszek kilencedikes és a válsztható nyelvek a német, olasz, francia.(németül már tanultam általánosban)(hatosztályosban vagyok)

2016. febr. 24. 06:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Nézd meg, és válaszd azt, amelyik tetszik. Így lesz a legkönnyebb megtanulni. Azt a kutya nem tudja még, melyik lenne haaznos később neked.
2016. febr. 24. 08:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Saját tapasztalatból mondon, hogy azt válaszd, ami neked tetszik. Én a németet választottam, de megbántam mivel nem szeretem, így elpazaroltam 8 évet. Én a franciát ajánlom, utána sokkal könnyebb megtanulni más latin nyelvet, pl spanyolt vagy olaszt. A franciában egy kicsit nehéz az írás, de nagy szép.Jó tanulást!
2016. febr. 24. 09:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha tudod már, hogy merre szeretnél tovább tanulni, akkor azt, amelyiknek hasznát veszed.

Ha nem tudod még, akkor azt, ami tetszik, ami érdekel, mert azt akkor szívesebben tanulod.

Szerintem ezek közül jó lehet bármelyik. Nemzetközi viszonylatban sokan beszélik mindegyiket.

2016. febr. 24. 09:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha németet már tanultál, akkor abból tudsz már annyit, hogy önszorgalomból rágyúrjál, ha úgy hozza az élet.

Úgyhogy mindenképpen egy új nyelvbe érdemes belekezdened. Talán a francia mellett több érv szól, ahogy azt előttem is írták. De ennek ellenére nekem az olasz a szimpatikusabb. :)

2016. febr. 24. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!