Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Egy angol anyanyelvű embert...

Egy angol anyanyelvű embert mennyire zavar, ha egy külföldivel beszél angolul és a külföldi rosszul használja az igeidőket?

Figyelt kérdés
Szóval nem a megfelelő múlt, jelen vagy jövőidőt használja, mert ugye mindegyikből van több is. Ez értelmetlenné teheti a beszédet?
2016. febr. 16. 15:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Amíg érthető, hogy mit akarsz kifejezni, addig egy anyanyelvi beszélőt sem zavar, ha nyelvtanilag nem tökéletes a mondandód. Te is érted, ha valaki "nem beszélni jól madjar" :) Az angolok amúgy sem használják a mindennapokban mind a tizenkét igeidőt, igazuk is van.
2016. febr. 16. 19:04
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem zavarja, ha nem erti, rakerdez. Lazak az angolszaszok.
2016. febr. 16. 21:47
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én amerikai vagyok (anyám részéről magyar). Engem soha nem zavart/zavar. Én sem beszélek tökéletesen magyarul. Írásban igen, mert van időm leírni a dolgokat, átgondolni, megalkotni egy viszonylag tökéletes mondatot, beszédben nincs idő, azonnal kell reagálni, ott hibázok is elég sokat. Eddig nem tették szóva, hogy rosszul beszélek, maximum vissza kérdeznek, mit akarok pontosan.
2016. febr. 18. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!