Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan puhatoljam ki?

Hogyan puhatoljam ki?

Figyelt kérdés
50 éve néha hallottam olyan babonáról (vagy nem tudom, minek nevezzem), hogy aki hazudik, annak puha az orra. Van ennek valami köze a "kipuhatol" igéhez?

2016. febr. 5. 14:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem is ezt mondtak a szuleim mikor gyerek voltam. Nem Navona, hanem egy gyerek nehezen ertene meg, Hogg a testmozgssbol tudjuk leovasni, hogy ki hazudik. A szolasokat sem ertik, pl. egy hazudo embert konnyebb utolerni mint egy santa kutyat. A hazudo gyerek aki ismeri ezt a mondast , takarni fogja az orrat, hogy ne erintsek meg, hogy puha e.

Mondjuk, en akkor is talaltam, ha igazat mondtak. Akkor es most sem szeretem ha orromat fogdossak.

2016. febr. 6. 00:03
 2/6 BringaManó ***** válasza:
leírnád ezt magyarul is?... :-)
2016. febr. 7. 12:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Ezek szerint nem csak én nem értem.
2016. febr. 7. 13:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Navona - babona

En akkor is takartam az orrom, mikor igazat mondtam.

Hogy a testmozgasbol/testnyelvbol

Az a gyerek aki ismeri ezt a mondat-lassuk, puha e az orrod, hazudsz e?

Ha en ertem a sok ideirt hibas, tort angolt, sot ki is tudom habitabilit, akkor ez sem lehetett annyira komplex feladat elolvasni/megerteni, vagy mar ennyire finnyaskodunk?

2016. febr. 7. 14:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Nincs koze a kipuhatol igehez.

A gerinctelenseghez van koze.

Ha puha az orrod, "csontnelkuli", gerinctelen vagy. Hazudsz. Gondolom, jobb egy orrt tapogatni, foleg gyereknel, mint a hatat. Na meg jatekos is.

2016. febr. 7. 14:12
 6/6 BringaManó ***** válasza:
Nagyjából értettem (a Navona kivételével, az nem esett le), csak azt kérdeztem, hogy esetleg hajlandó vagy-e magyarul írni. – Most már tudjuk, hogy nem. Okés, akkor így jártunk. :-)-:
2016. febr. 7. 14:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!