Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit is jelent az alábbi mondat?

Mit is jelent az alábbi mondat?

Figyelt kérdés

[link]

baba metzia 114 b

[He asked him further:] Whence do we know th

at a naked man must not separate [terumah]? —

From the verse, That He see no unclean thing in thee.

1

Said he [Rabbah] to him: Art thou not a

priest:

2

why then dost thou stand in a cemetery?

3

— He replied: Has the Master not studied the laws

of purity?

4

For it has been taught: R. Simeon b. Yohai said

: The graves of Gentiles do not defile, for

it is written, And ye my flock, the

flock of my pastures, are men;

5

only ye are designated ‘men’.

2016. jan. 31. 13:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A kérdésed teljesen anoním, a forrást sem jelölted meg, amit le szerettél volna fordíttatni, pedig hasznos lett volna, mert segít, mindenestre egy bibliai szövegről van szó, de te jobban tudod ezt. Az eredeti szöveg nem angol, hanem héber, mert maradtak zárójeles utalások a héber eredetiből. A szöveg, egy kiragadott részlet, Isten utasításait tartalmazza a zsidóknak, amikor építik a Tabernakulumot, vagyis Isten tartózkodási helyét.

Tehát: "Honnét tudjuk, hogy nem szabad elválasztani/eltiltani a verstől/tanításoktól a meztelen férfit?" a terumah, ajándékot jelent héberül. Ennek így nem sok értelme van, a többi jobb lesz. Ő/Isten/nem látja őt tisztátalannak. (tehát a meztelen férfiról) l. A Rabbah/zsidó vallásos szöveg/ mondja neki: Te nem vagy pap.

2. Ezért állsz a temetőben?

3. Felel A Mester nem vizsgálta meg a tisztaság törvényeit?

4. Azt tanították: Simeon ben Yohai/rabbi mondta: A nem zsidók/pogányok, más törzs beliek, többféle értelmezése van a Gentile-nek, angolul első a Goy-tehát nem zsidó,tehát a "A nem zsidók sírjait ne gyalázd meg, írva van, és az én nyájam, csak az én legelőm nyája áll férfiakból, csak ők tartatnak/teremtettek férfinak. Ennek a metaforának az értelme, csak azok, akik az én hitemen vannak, azokat tartják férfiaknak. Ennyi. Minden jót Neked.

2016. febr. 6. 11:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Most láttam meg, hogy az első mondat valahogy lemaradt: "Tovább kérdezte őt.", ezután jön a többi szöveg. Egy értelem zavaró dolog maradt a szövegemben: a zárójelben lévő "férfiról" után az lett volna, hogy van szó, tehát a férfiról van szó. Elnézést, remélem, hogy érthető, amit írtam. Még egyszer minden jót Neked.
2016. febr. 6. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!