Mint azt mindenki tudja, verseket nem hozunk fel helyesírási példaként, mert tudod van egy olyan, hogy költői szabadság. Hangzás, ritmus kedvéért néha eltérnek a helyes írásmódtól. Ezt se tudtad?
2008. nov. 11. 09:40
23/28 anonim válasza:
Kösz a verset! Igazad van,a szó mindkét formája elfogadott,én is utánanéztem.Csak azt érzem,jó lenne,ha többen is olvasnák.Fantasztikus ez a google.
2008. nov. 11. 10:28
24/28 anonim válasza:
én msnen + netem mindig igy irok és sztemse tul jo ez de a suliba helyesirásbol 1. vtam az évfolyamno és a kerületijn 7. lettem am azér irok igy mee gyors vok irásba ienkor :)
2009. máj. 20. 19:49
25/28 anonim válasza:
ja am 12 vok
2009. máj. 20. 19:50
26/28 anonim válasza:
Én 12 éves vagyok,rengeteget olvasok,és nagyon sokszor azt veszem észre,hogy a nálam jóval idősebbeknél is jobb a helyesírásom.De amikor olvasom ezeket a kérdéseket, amelyekbe ilyen marhaságok szerepelnek,hogy kiválló,szöllő,vok,tom, stb,kiakadok!:D
2009. máj. 20. 19:54
27/28 anonim válasza:
előző elötti vok és sztem csak annyi h vki vagy nyomorék h nem tud írni v egy hülye stréber és egy óra alatt 5 betüt ir le &10x átnézi v a 2 között mint én aki tudja h hol és mikor fontos a helyesirás XD
2009. máj. 30. 16:52
28/28 Phoney válasza:
Szerintem van egy igen egyszerű oka is a dolognak.
A mai tizenévesek - az (internetes, SMS-es) írásbeli beszélgetés miatt RENGETEG olyan szöveget olvasnak, ami más "írástudatlan" tizenévesektől származik. A rossz helyesírás magát gerjeszti.
Régen ilyen max. akkor volt, ha a gyerekek leveleztek egymással. De nem volt az a háborodott gyerek, aki annyit levelezett volna, mint amit egy mai tizenéves csetel/msn-ezik:) (És aki levelezett, az általában könyvet is olvasott, a mához képest sokat. Tehát eleve nem volt ebből gond.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!