Miért ilyen katasztrofális a mai tizenévesek helyesírása?
Persze. Mea culpa.
Te aki azon alapszabályt bevalottan figyelmen kívül hagyod, miszerint ne kérdezzük meg ugyanazt többször, használjuk a keresőt, vagy a jócsávó, én meg, aki ezt nehezményezi, a buta.
Végülis ez is egy szemléletmód, így is lehet élni.
Csak minek?
Persze egy cseppet se izgulj, van itt még téged leszámítva is jópár hasonszőrű entellektüel, ők majd jól megvédenek.
1: Szerintem a gyerek 6 évesen még járjon nagycsoportba és kerüljön 7 évesen iskolába, amikor már érett rá.
2: Ne valami szóképes maszlaggal tanljon olvasni, mert 10ből 9 gyerek erre képtelen, különösen 4 hét alatt és még hozzá folyékonyan.
3: az alsós olvasókönyvekben ne történelem legyen! Nem érdekli a gyereket, nehéz, nem érti, mert miért is értené 8,9,10 évesen. Ezáltal megutáltatják vele az olvasást! (Mi még meséket olvastunk és utána lerajzoltuk, hogy miről olvastunk!!!)
4: ma minden másfeledik gyereket diszlexiásnak tituálnak, aki nem tanul meg 4 hét alatt olvasni... ezért aztán felmentést kap írás és olvasás osztályozás alól...a szülő meg beletörődik. mert szarja le. egy gonddal kevesebb, így is van neki elég gondja.
5: és az előző pontomból kifolyólag: A szülőnek nics ideje otthon gyakorolni a gyerekkel, csak nyűg (akkor meg minek szüli?!?) / az én édes jó anyukám bezony leült velem és szó szerint belém verte a nyelvtant pontosabban a helyesírást (teszem hozzá úgy, hogy én tényleg diszlexiás vagyok 90' ben voltam elsős, még azt sem tudták mi az...anyukám tisztában volt vele, merthogy pedagógus és tanulta...) De tudok helyesen írni, bár sokat felejtettem én is, mert az egyetemen nem lehet minden egyes vacak szót leírni és ilyenkor aztán jönnek nálam is az Uram Isten mekkora bakik...)
Szóval dióhéjban ennyi...
Annak szólok,aki unalmasnak tartja ezt a témát.
Mi többiek inkább búsongunk,ő meg bátran busongjon!
Hát,ezért is kéne a jó helyesírás,mert bizony ő most "leégett".
Bocsi!Okulásnak szánom,nem letolásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!