Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyire nehéz nyelv a portugál?

Mennyire nehéz nyelv a portugál?

Figyelt kérdés
2010. márc. 25. 21:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Én idén kezdtem el tanulni, pont ma volt zh-m, és imádom!!! Nos, nem túl nehéz, nem tudom, milyen nyelvet tanultál eddig, de a németnél pl. könnyebb. Az angolnál viszont azért nehezebb.
2010. márc. 25. 23:28
 2/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom,szerintem ha tudsz spanyolul nem lehet nehéz.

Az előttem szólóhoz:Nekem a német nyelv sokkal könnyebb,mint az angol.Németül öröm tanulnom,de angolul úgy érzem az életbe nem leszek képes eljutni az alapfokig se.

2010. márc. 25. 23:33
 3/17 anonim ***** válasza:

Első vagyok, másodiknak: huhh, hát ez ritkaság:) általában mindenki arra panaszkodik, hogy a német mennyivel nehezebb, mint az angol. De örülök, hogy vannak még rajtam kívül, akik szeretik a németet.

Ja, a kérdéshez még annyit, hogy a spanyoltól való eltérés főleg a kiejtésben nyilvánul meg. A portugálnak inkább franciásabb a kiejtése.

2010. márc. 25. 23:42
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
egyáltalán nem nehéz nyelv! Liszabonban már 4 éves gyerekek is simán beszélik! :)
2010. márc. 26. 16:36
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
16:36.sőt egy brazil egy makaói és egy angolai is megértik egymást már óvodáskorban portugálul:)
2010. márc. 26. 22:28
 6/17 anonim ***** válasza:
nekem van egy portugál spanom. A nyelvük szerintem hasonló szinten lehet mint a francia vagy a spanyol ha tanulásról van szó. amit viszont nem igazán tud elsajátítani az akinek nem az anyanyelve az a kiejtés. olyan nazális hangokat ejtenek ki, hogy én a különbséget sem hallom, ő meg kiröhög amikor megpróbálom:D
2010. márc. 26. 23:42
 7/17 anonim válasza:
89%

van egy ismerősünk, aki rengeteg nyelven tud (pl. arab, francia, orosz, angol, német, egy csómó szláv nyelv, stb.), ő azt mondta, hogy 3 nyelven nem lehet megtanulni: hollandul, portugálul és (a 3.ra nem emlékszem) :D.

Azt monda azért, mert annyira fura hangokat adnak ki, hogy azt nem lehet utánozni ^^

2010. márc. 27. 21:42
 8/17 anonim ***** válasza:
nem a koiszan volt a véletlenül a harmadik?
2010. ápr. 3. 12:47
 9/17 anonim válasza:
de lehet. azelőtt még nem is hallottam olyan nyelvről, talán azért nem tudtam megjegyezni
2010. ápr. 5. 14:13
 10/17 anonim ***** válasza:
Én nyelvterületen élek, és beszélem a nyelvet, azt mondják jobb a kiejtésem, mint a bevándorló spanyoloknak. Én a spanyolhoz hasonlítanám, de csak nyelvtanilag.
2010. máj. 18. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!