Pinyin átírás alapján meg lehet tanulni a kínai nyelvet?
Figyelt kérdés
Szerintem a szótanulással és a nyelvtannal gyorsabban haladnék, mint a karakterek tanulásával. Azokkal is foglalkoznék, de lassabban, és a lényeg a beszéd tanulása lenne, nem az olvasás. Egyáltalán működne a pinyinnel való tanulás? Hozzáértők válaszára lennék kíváncsi, előre is köszönöm.2016. jan. 5. 13:24
1/2 nokedli82 válasza:
Nem mondanám, hogy lehetetlen, de hosszú távon szerintem nehezebb dolgod lesz. Ugye a kínaiban csak bizonyos számú "szótagot" használnak, illetve 4 hangsúlyt. Megtanulhatod a szavak kiejtését, és biztosan fogsz tudni kínaiul beszélni, viszont írásban nem fogsz tudni kommunikálni, mert a kínaiak nem nagyon ismerik a pinyint. Ezen kívül én úgy gondolom, hogy ha átlendülsz a karakterek okozta kezdeti sokkon (írásjegyeket magolni az elején tényleg nehéz, és nem kevés önfegyelem kell hozzá), egy idő után fokozatosan rá fogsz jönni, hogy van valamennyi logika a kínai írásban. Amikor idáig eljutottál, már inkább segítségnek fogod érezni az írásjegyeket, mert a sok hasonló szóhoz kapcsolni tudsz valamilyen "képet”. Szóval szerintem, ha csak a beszéd a cél, elég lehet a pinyin, de én azt tanácsolom, hogy adj egy esélyt az írásnak is, mert tényleg hasznos, és szerintem szórakoztató is, na meg attól szép a kínai nyelv... Hajrá :)
2/2 anonim válasza:
ez kb olyan mintha a japánt romajira akarnád megtanulni.
Már nemcsak azért faszság mert magaddal is kicseszel, nehezebb megtanulni, rengeteg homofon. Hanem SENKI SE HASZNÁLJA A PINYINT kínába. SENKI. Karaktereket használnak, a pinyin az egy fonetikai abc a külföldi tanulóknak, meg a kínai gyerekeknek kicsi korukban, esetleg szótárakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!