Svájcban, Ausztriában mire mennék angol nyelvtudással?
Illetve más országokban ahol nem az anyanyelv az angol pl: Franciaország ott mennyire tolerálják ha az ember csak angolul beszél. Persze egy idő után megtanulná az ember az adott nyelvet de azért az időbe telik.
Tudom, hogy munkahelyfüggő főleg, mármint az angol egy "munkanyelv" Európában ha jól tudom.
Milyen tapasztaltaitok vannak ezzel a kérdéssel kapcsolatosan.
Mondjuk úgy, hogy többre mint a magyarral.
Átlagban ezek az országok, a külföldi turistákra vannak specializálódva.
Így sokkal könnyebben értenek meg téged Svájcban angolul, mint magyarul. (Ausztria már kétséges.. :D Persze csak a határhoz közel érvényes)
Amúgy európában inkább a német a munkanyelv.
Megtudsz lenni, ha van munkád. Már úgy mész ki.
Haverom most jött vissza fél év után Svájcból. Angollal nem ment semmire a helyiekkel, de még a némettel sem, annyira más a svájci német.
Még az volt a szerencséje, hogy olasz vendégmunkásokkal került össze, akik hasonlóan nem tudtak nyelvileg érvényesülni, viszont bárkinek bármit hajlandóak voltak elmutogatni :)
Köszönöm a válaszokat!
Arra lennék kíváncsi, hogy külföldön való elhelyezkedés (pl: Angliában) Msc szintű képzéssel lehetséges? Biológia msc után mennék ki. Kb milyen fizetésre számíthatok ha sikerül elhelyezkedni ebben a szakmában és hol lenne rá esélyem?
Utánanéztem már több helyen is, de itt van pl ez:
Ez elég jónak tűnik.
Nem vagyok egy "lusta", "magatehetetlen" ember. Veszem és fogom venni a fáradtságot, hogy kialakítsak egy hatékony angol nyelvtudást és megfelelőmennyiségű szakértelmet a témában. Csak attól félek, hogy Msc-vel és magyar nyelvvizsgával sokkal kevesebb esélyem lesz álláskeresésre külföldön ha majd odakerülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!