Középfokú angol nyelvtudással Londonban mennyi idő, amíg folyékonyan is megtanulok beszélni? Nehéz lesz ráállni a nyelvre?
Nekem ugyan nem volt nyelvvizsgám, amikor kimentem, de a tanáraim még itthon mind dícsérték az angolom és én is jónak gondoltamm 3 év tanulás után.
Hát a valóság kicsit más volt, én amerikai angolon "nevelkedtem", a brit maga volt a pokol. Jó másfél hónapig csak mondatfoszlányokat értettem meg, később viszont kezdtem belerázódni. Kár, hogy 3 hónappal később haza kellett jönnöm.
Persze személyfüggő a dolog, lehet, hogy neked gyorsabb lesz.
Hát ha MO-n tanultál angolt akkor szerintem azzal szart sem érsz.. habár nem ismerlek lehet jó a nyelv érzéked :) de ez csak tölled függ..
Amúgy bocsi ha valamit rosszul irtam. De ugye én is Londonban lakom
És ha hihető ha nem. Elfelejtettem hogy kell helyesen magyarul irni :DDDD
Én úgy jöttem ki, hogy alap szókincsem volt, meg nagynehezen tudtam válaszolni alap kérdésekre. A lakótársaimmal és a szobatársammal csak angolul tudtam beszélni. Mivel a nyelvtudásom nagyon gyatra volt, így 2 hónapig nem is volt munkám. Ekkor annyiból állt a napom, hogy próbáltam beszélgetni az itteniekkel, tanultam könyvből és angol nyelvű filmeket néztem.
Első hónap végén eljutottam arra a szintre, hogy ha útbaigazítást kértem, már meg is értettem mit magyaráznak. Második hónap végén már hivatalos ügyeket is el tudtam intézni teljesen egyedül. Persze ekkor még az ügyintézők idegeit téptem, hogy háromszor is el kellett mondaniuk valamit, hogy megértsem. Aztán folyamatosan lettem kicsit mindig jobb. Egy év után mondhatom azt, hogy már nincs nehézségem, persze van még hova fejlődni. De ehez tényleg az kellett, amit írtam, hogy kommunikáljak, tanuljak és sok filmet nézzek, mert ezek is fejlesztik az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!