Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Középfokú angol nyelvtudással...

Középfokú angol nyelvtudással Londonban mennyi idő, amíg folyékonyan is megtanulok beszélni? Nehéz lesz ráállni a nyelvre?

Figyelt kérdés
Szeretnék kimenni dolgozni Londonba, ahol egy magyar ismerősöm van, a többi mind külföldi. Középfokú nyelvvizsgám van, de kicsit bizonytalan vagyok. Sok idő lesz, míg olyan szinten elsajátítom a nyelvet, hogy folyékonyan beszélhessem?

2013. júl. 28. 19:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan nem volt nyelvvizsgám, amikor kimentem, de a tanáraim még itthon mind dícsérték az angolom és én is jónak gondoltamm 3 év tanulás után.

Hát a valóság kicsit más volt, én amerikai angolon "nevelkedtem", a brit maga volt a pokol. Jó másfél hónapig csak mondatfoszlányokat értettem meg, később viszont kezdtem belerázódni. Kár, hogy 3 hónappal később haza kellett jönnöm.

Persze személyfüggő a dolog, lehet, hogy neked gyorsabb lesz.

2013. júl. 28. 20:52
 2/8 naomi patricia válasza:

Hát ha MO-n tanultál angolt akkor szerintem azzal szart sem érsz.. habár nem ismerlek lehet jó a nyelv érzéked :) de ez csak tölled függ..

Amúgy bocsi ha valamit rosszul irtam. De ugye én is Londonban lakom

És ha hihető ha nem. Elfelejtettem hogy kell helyesen magyarul irni :DDDD

2013. júl. 29. 18:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Utolsó: tegyük fel, hogy tényleg szart sem érek az itteni angolommal és "tök süketen" (magyarul alapjáraton megértem mit mondanak, de nem teljesen), mennyi idő, mire ez letisztul bennem és már nekem is kapásból, gondolkodás nélkül menni fog csak azzal, hogy köztük élek és velük társalgok nap mint nap?
2013. júl. 29. 20:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha tényleg kapcsolatban leszel az angollal napi szinten akkor 2-3 hónap
2013. júl. 30. 10:50
 5/8 anonim ***** válasza:
A magyarorszagon tanult angolrol annyit, hogy nagyon jo alap. Aki meg leszolja, az hulye csak siman. Nincs extra nyelverzekem, magyar felirattal neztem otthon sorozatokat, csak nyaralason hasznaltam az angolom es eloszor igazi angollal az allaasinterjumon talalkoztam. most egy faza irodaban dolgozom, a szakmamban mernokkent es a magyar angolom hasznalom. Annyi valtozott, hogy batrabban beszelek, mert kell...
2013. aug. 1. 13:56
 6/8 naomi patricia válasza:
Ha minden nap közöttuk vagy, beszélgetsz velük akkor azt mondom hogy 1,5 év :) ha nekem sikerült, neked is fog!!!!
2013. aug. 6. 13:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Én úgy jöttem ki, hogy alap szókincsem volt, meg nagynehezen tudtam válaszolni alap kérdésekre. A lakótársaimmal és a szobatársammal csak angolul tudtam beszélni. Mivel a nyelvtudásom nagyon gyatra volt, így 2 hónapig nem is volt munkám. Ekkor annyiból állt a napom, hogy próbáltam beszélgetni az itteniekkel, tanultam könyvből és angol nyelvű filmeket néztem.

Első hónap végén eljutottam arra a szintre, hogy ha útbaigazítást kértem, már meg is értettem mit magyaráznak. Második hónap végén már hivatalos ügyeket is el tudtam intézni teljesen egyedül. Persze ekkor még az ügyintézők idegeit téptem, hogy háromszor is el kellett mondaniuk valamit, hogy megértsem. Aztán folyamatosan lettem kicsit mindig jobb. Egy év után mondhatom azt, hogy már nincs nehézségem, persze van még hova fejlődni. De ehez tényleg az kellett, amit írtam, hogy kommunikáljak, tanuljak és sok filmet nézzek, mert ezek is fejlesztik az embert.

2013. aug. 7. 18:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Tehát akkor ezek szerint van remény :D
2013. aug. 7. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!