Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Elfül, Tündéül tudtok beszélni?

Elfül, Tündéül tudtok beszélni?

Figyelt kérdés
Lehet ezt a nyelvet valahol tanulni? Egy kis infot ha kaphatok róla..köszi. :)
2010. márc. 23. 06:25
 1/10 anonim ***** válasza:
45%
Tanulj inabb egy létezö nyelvet, annak még értelme is van, hülyeségekre nem érdemes az idödet vesztegetni.
2010. márc. 23. 07:15
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Lehet tanulni, érdeklődj a Magyar Tolkien Társaságnál:

www.tolkien.hu

Egyébként ha azt kérded tőlük, tudsz-e tündéül tanulni, azt mondják majd, hogy nem :) Merthogy tünde nyelvből kettő is van, amiről viszonylag sok fennmaradt a Tolkien-hagyatékban, a nolda meg a sindarin. Szóval így kérdezz majd rá :)

2010. márc. 23. 08:11
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
kflalfk adao9uda a áapjf adj afhaéfh af fh éohifahfalsh adh afh adáa hdih aifh aáh aihaiohf ihaihrf aiofh afh aoh adh afhdagpőg aős hio?
2010. márc. 23. 11:58
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
:)
2010. márc. 23. 14:30
 5/10 anonim ***** válasza:
29%

Most már a "na'vi" a menő, a tünde nagyon retró :P

Amúgy szerintem is inkább létező nyelvre fordítsd az energiádat, azzal még érhetsz is valamit.

2010. márc. 23. 22:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
ú-vedin i lam edhellen :) Ennyit még tudok :D Régen tanulgattam, k.b. ennyit tudtam mondani, mint az előbbi mondat :D Két tünde nyelv van, a quenya(ez olyan finn-szerű, tehát ragozás van benne) és a sindarin(én ezt tanulgattam, érdekes nyelv, állítólag a velszire hasonlít; nagyon sok hasonulás van benne :D){ööö vagyishogy van több is, csak ez a kettő van olyan szinten kidolgozva, hogy valamennyi beszélhető belőle}. Ja meg fontos, hogy "melin le" vagy "le melin", ez a "szeretlek" sindarinul :) Mind a kettő szép nyelv, csak az a helyzet, hogy majd' ugyanolyan nehéz megtanulni, mint a "normális" élő nyelveket, és még csak nem is beszélik sehol sem, meg hát persze a mai kifejezések hiányoznak belőle. A Tengwar írás(amiben a tengwákkal(tengwa quenyául betű, többesszéma tengwar){amiket telcókból(szár) és lúvákból(hurok) írunk} jelöljük a mássalhangzókat, a magánhangzókat pedig vagy tehtákkal("ékezet") vagy tengwákkal jelölük(utóbbit általában a sindarin nyelvben)) amúgy nem nehéz, logikus teljesen, meg jól is néz ki... A neten lehet a nyelvekről találni dolgokat, meg leckéket, stb., keress rá :)
2010. márc. 24. 22:18
 7/10 anonim ***** válasza:
83%

lehet, de minek? :)

ha szereted Tolkient, tanulj angolul... (az sem kifogás ha már tudsz, egy nyelvet nagyon sok szinten lehet tudni. mindig van magasabb szint.)

2010. márc. 28. 15:22
 8/10 anonim ***** válasza:
61%
Én is szívesen tanulnék quenyául vagy sindául, szép nyelvek, és szerintem ez egyáltalán nem fölösleges. Jobb ilyesmivel foglalkozni, mint mondjuk drogozni meg egyebek, fejleszti a memóriát is, ha idegen szavakat tanulsz, és a nyelvérzéket is feljeszti. Ráadásul ezek a nyelvek "rokonságban állnak" több létező nyelvvel is, amiket ha később tanulni akarsz, könnyebb dolgod lesz a nyelvtannal. Mellesleg jó kis titkos nyelv, ha tengwákkal írod a puskádat a suliban, biztos nem tudják rád bizonyítani, hogy az tényleg puska :D Kivéve ha kifogtál egy LOTR-rajongó tanárt :)
2010. jún. 6. 17:35
 9/10 anonim ***** válasza:
59%
elküdlhetek egy szótárt ha gondolod,csak küld el az e-mailcimed privátba
2010. szept. 20. 21:20
 10/10 Milla05 válasza:
Engem érdekelne a szótár
2018. jan. 26. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!