Miért én vagyok az egyetlen akinek angol után ennyire nehezére esik németül beszélni?
Sosem felejtem el, mikor a német nyelvvizsgámon "good morning"-gal köszöntem... :D
Szerintem is csak idő + szorgalom kérdése és magától elmúlik a probléma.
"Miért én vagyok az egyetlen akinek angol után ennyire nehezére esik németül beszélni?"
Nem, ezzel szinte mindenki így van, mert:
1) a német sokkal nehezebb,
2) a némettel az embernek ritkábban van dolga, ezért kevés kivételt leszámítva nem annyira biztos benne, nem annyira rutinos, mint az angolban.
"pedig tudom, tudom hogy pont hogy magyarosan kéne kiejteni a szavakat, pont ezért mondja mindenki, hogy milyen egyszerű német kiejtés.."
Ezt nagyon rosszul tudod, és az a "mindenki", aki ilyeneket mond, téved és félrevezet.
"Ráadásul még beszélni sem tudok németül, tehát például KATI, dass szórend, jajj, úristen, előtte még egy percig gondolkoznom kell, hogy összerakhassam a mondatot."
Butább németek nem is tudják ezt a szórendet.
De te nem úgy akarsz beszélni, mint egy buta német, ezért a következőt kell csinálnod: egyrészt sokat kell olvasni, rádiót hallgatni, tévét nézni stb. németül. Másodszor, mondatfordítási gyakorlatokat folytatni magyarról németre. Vannak ehhez tankönyvek is. A példamondatokat megtanulni. Akár több száz példamondatot is érdemes lehet megtanulni, hogy a leggyakoribb szerkezeteket ismerd. És ezek mintájára már könnyen tudsz saját mondatokat alkotni. Érdemes bonyolult mondatokat megtanulni, hogy nehézség nélkül tudj hasonlókat építeni.
ma 12:16
A középiskolás német nyelvtankönyv nem véletlenül 3x olyan vastag, mint az angol vagy a spanyol :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!