Németesek, valaki?
Van egy levél amire válaszolnom kellene. A levél:Hallo Leute,
wir sind die Klasse 10A au
s Köln. Wir möchten gerne
wissen, wie andere Schüler
ihren Geburtstag feiern.
Könnt Ihr bitte kurz darüber
schreiben, wie ihr euren
Geburtstag feiert (in der Familie und / oder mit Freunden)?
Danke.
Die Klasse 10A
A válasz:Hallo Leute,
ich schreibe euch gern darüber,
wie ich meinen Geburtstag feiere. Ezt kellen folytatni kb 50 szóban, de fogalmam sincs mit írjak.
Bulit szervezek a barátaimmal. Elmegyek egy bevásárlóközpontba, veszek valami finomat enni és inni. Szendvicseket készítek. Sok CD-m van, jó lesz a zene. A szülinaposnak, azaz nekem, anyukám süti meg a szülinapi tortám. Sokat táncolunk, beszélgetünk. Ilyenkor sokáig maradhatok fenn.
Vagy:
A szülinapomat szűk családi körben ünneplem. A rokonaim is eljönnek. A szüleimtől hasznos, praktikus ajándékot szoktam kapni, de mindig kapok édességet is. Anyukám a kedvenc ételemet készíti el vacsorára (ebédre). A szülinapi tortát a kereszt szüleim hozzák. Megnézzük azokat a videókat, amikor még kisgyerek voltam.
Kb. ilyen szöveg, ezzel a szókinccsel könnyen megoldható. Írd meg, szívesen kijavítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!