Zat utdat oghy a agymar elnyv za telegyn aolh ah sszeökerivek a etbűket okkar si étrethő a omndat?
Figyelt kérdés
Moderátoroknak! Légyszi ne töröljétek, mert szándékosan írtam így, hisz a mi nyelvünk tényleg az egyetlen ahol ez előfordul.
Köszönöm...
2010. márc. 20. 14:46
1/16 anonim válasza:
Ez tetszik nekem,és nem tudtam.
2/16 anonim válasza:
Nem kevered azzal hogy ha, egy szóban az első, és útolsó betű a helyén van, a többi meg össze-vissza, akkor is szinte folyamatosan lehet olvasni akár melyik nyelvet.
4/16 anonim válasza:
Elöző vagyok, szerintem ez akármelyik nyelvel müködik, csak gondolom, a többség (én is) nem beszélek anyira jól más nyelven. pl.
Ym ahir si rbown.
Gondolom ez egy angol anya nyelvünek igen könnyű.
5/16 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, ez bizonyított, Ugyanis Te Magyar aggyal "gondolkodsz"
Nem nem keverem a első/utolsó betű dologgal.
2010. márc. 20. 14:57
6/16 anonim válasza:
Én is csak az első/utolsó betű dolgot ismerem, amit angol tudósok bizonyítottak be, és minden nyelvvel működik, legalábbis azok esetében, amelyek latin betűvel írnak. A te teóriáddal nem igazán értek egyet, mert alig bírtam elolvasni amit írtál, kétszer estem neki, mire leesett miről is van szó, és nem vagyok hülye. Esetleg tudnál küldeni egy linket, vagy könyvcímet, ahol az erről szóló tanulmány található?
7/16 anonim válasza:
szerintem csak azért érthető a mondat számunkra, mert rááll a szemünk. Egy első-második osztályos gyerek értetlenül kezdené el betűzni, s nem értené, de te (felnőtt), mivel már tudsz olvasni, akkor amikor olvasol nem csak a soron következő betűre koncentrálsz, hanem látod az utána következőket, s így a fejedben már tudod, hogy mi fog következni, mert már felismerted a betűkapcsolatokat. Ez csak logika, ami idővel mindenkiben kialakul. De ügyes megfigyelés!
8/16 anonim válasza:
Próbáld meg még a szavak sorrendjét is összekeverni...
Minden megfejthető, minden nyelven!
9/16 anonim válasza:
Ez minden nyelvben működik, de csak azok számára, akik már tudnak olvasni, és nem okoz nekik problémát. Egy gyerekkel meg ne próbáld, mert összezavarod, aztán járhat fejlesztőre dyslexiával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!