Az olaszban kb milyen százalékos arányban oszlanak meg az igék végződésük szerint?
Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy pl. a franciában az igék 90%-a -er végződésű.
Tapasztalataim alapján az olaszban az -are végződés a leggyakoribb. Van rá valamilyen adat, hogy milyen arányban fordul elő?
2015. nov. 18. 18:16
1/1 s55 válasza:
Nagyon érdekes kérdés, sajnos azonban úgy tűnik az internet sem ismeri mindenre a választ. Annyit találtam, hogy az "are"-végűk a leggyakoribbak de konkrét arányt nem. Viszont szivesen írnék egy programot amely megszámolja, hogy megadott igék közül melyik tartozik az egyes kategóriákhoz, ehhez azonban kéne egy ilyen lista. Ha esetleg te tudsz ilyenről linkeld be és akkor végezhetek egy tesztet rajta :) Esetleg még nézelődök én is hátha találok ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!