Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen ilyen bonyolult a...

Clark Kent.. kérdése:

Milyen ilyen bonyolult a magyar nyelv?

Figyelt kérdés
Az angoloké sokkal egyszerűbb. Miért bonyolították ennyire meg a dolgokat az őseink?
2015. nov. 7. 14:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Pl. azért mert egy egészen másik nyelvcsaládhoz tartoznak. Nézd meg pl. az újlatin nyelveket... vagy a szlávokat... vagy a japán nyelvtant. A maga módján mind problémás.
2015. nov. 7. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

Nekem a magyar sokkal egyszerűbb, mint az angol :)

Jó lenne angolul is úgy tudni, mint magyarul!

2015. nov. 7. 14:55
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
Nem a magyar bonyolult, az angol viszonylag egyszerű.
2015. nov. 7. 14:56
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
Nem bonyolultabb az átlagnál. Akik bonyolultnak tartják, azok többségükben európai nyelveket beszélnek, a magyar pedig nem az, ezért nem hasonlít azokra. Ettől bonyolult azoknak, akik ezt mondják.
2015. nov. 7. 15:15
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Sokkal bonyolultabb az átlagnál és iszonyú nehéz megtanulni, de még tanítani sem egyszerű. Azért ilyen bonyolult, mert teljesen más nyelvcsaládból származik, mint az Európában beszélt nyelvek. Bár kínait is tanítottam magyarra és ő is a haját tépte, utána is néztem a kínai nyelvtannak, valóban jóval könnyebb, mint a magyar. ami nagyon problémás szokott lenni: alanyi, tárgyas ragozás, illetve a ragasztó toldalékolás (házban, házamban, in the house, in my house, ebből talán látszik, hogy az angolban mennyivel egyszerűbb, a magyarban a toldalékolás elképesztően bonyolult, mivel pl. a "fiókjaimban" szó, már kapott 4 féle toldalékot és a nyelvtanulók a sorrendet sem ismerik fel, nem tudja, hogy a -ban miért kerül a végére, vagy, hogy a -jaim, azt jelenti, hogy az enyém és még ráadásul egy többes szám, mikor más esetben a fióknak, fiókok a többes száma, tényleg nagyon nehéz). A hangrendet sem egyszerű megtanulni.

De ezt nem az őseink bonyolították túl, a nyelvek folyamatosan fejlődnek. A magyar nyelv egyik sajátossága pl. hogy magánhangzó mellé mássalhangzót szeret tenni (szerintem is így hangzik szebben). Így lett pl. a szláv cetrvtak-ból, csütörtök, mi nem tudnánk kiejteni az eredeti változatot.

2015. nov. 7. 16:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem csak a magyar bonyolult. Angolhoz képest szerintem minden nyelv az.

Pl. oroszban van igeragozás és főnévragozás is. Angolban egyik sem.

Vagy pl. spanyolban olyan sok igeidő van, hogy az szinte már követhetetlen.

2015. nov. 7. 20:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem követhető a spanyol, olyan, mint a többi latin nyelv, oroszul nem tudok, de én is úgy hallottam, hogy nem könnyű.
2015. nov. 7. 20:41
 8/8 anonim ***** válasza:
7: A spanyol úgy általában nekem is követhető, mert sok minden egyszerűbb benne még az angolnál is. De az igeidők nekem nem :) Túl sok van.
2015. nov. 7. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!