Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy tudnám fejleszteni a...

Hogy tudnám fejleszteni a helyesírásom?

Figyelt kérdés

Angliában élek, és mostanában azt veszem észre,hogy nem olyan jó a helyesírásom.

Ez nekem egy fontos dolog,nem szeretném elhanyagolni,néha megborzongok magamon,amikor észreveszem,hogy egy egy szót,hogy írtam le:D

Hogy tudnám fejleszteni?16L

2015. okt. 17. 21:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Kérj meg valakit, hogy mondjon neked tollba szövegeket!
2015. okt. 17. 21:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem bejött, hogy mindig is rengeteget olvastam, s nem Neten, hanem regényeket, ahol ugye maximum kósza elírás volt, de a helyesírás rendben volt...

A Net talán kicsit rontott a régen egészen kiváló helyesírásomon, amúgyis voltak gyönge pontjaim (egybeírás, különírás), manapság néha direkt nézek oldalakat, ahol tipikus hibákat sorolnak s nem is a legbanálisabbakat, amiket remélhetőleg sosem tudnék elkövetni... A helyesírási szabályzat is változik, ahogy az élő magyar nyelv is, nem árt figyelemmel kísérni ezeket.

2015. okt. 17. 22:07
 3/4 A kérdező kommentje:

köszönöm! :)

nekem is az internet rontotta el főleg

2015. okt. 17. 22:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Vannak helyesírási versenyek itt Mo.-n, keress meg egy pár feladatlapot, oldogasd őket, általában van hozzájuk tollbamondás is (arról érdemes másolni, vagy valakivel lediktáltatni neked). Szabályzatot tudsz találni a neten is, de elvileg van a legtöbb ilyen feladathoz megoldókulcs is.
2015. okt. 18. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!