Hogy tudnám NEM utálni a francia nyelvet?
Nagyon szeretem a nyelveket és a nyelvtanulást. Angol és német a kedvenceim, de nagyon tetszik még az olasz és a japán is. A francia viszont... Ha meghallom a francia kiejtést, ideges leszek xd A kiejtés zavar benne legfőképpen, de az is, hogy rengeteg betűjüket ki sem ejtik. Meg ahogy számolnak... A többi nyelvhez viszonyítva nekem nagyon logikátlan az egész nyelv.
Annak ellenére hogy elég jól tudok angolul, csak most tudtam meg, hogy milyen ****sok francia jövevényszó van az angolban, pl courage. Eddig is fura volt nekem ez a szó, de mostmár ha meghallom egyből ideges leszek(és sajnos elég gyakran hallom). Viszont az angol még mindig a kedvencem és ami a legjobban megy. Ez így nagyon zavar, hogyan tudnék "túlesni" ezen az utálaton??
Mondvacsinált dolgonak tűnik ez nekem. Pont az angolban a hangjelölés speciel sokkal bonyolultabb és logikátlanabb, mint a franciában. Az meg, hogy pl. az olaszhoz képest hogy lehet a francia logikátlanabb, szintén egy rejtély, mert az olasz és a francia nyelvtan kb. 90%-ban egy és ugyanaz.
Amúgy ja, van egypár francia eredetű szó az angolban, pl. able, car, chair, city, country, fine, fruit, journey, juice, just, part, people, real, stay, table, travel, use, very, wait, army, money, finance, tax, nation, society, state, government, justice, court, case, veal, beef, pork, blue, orange, hotel, budget, fuel, gay, gin, humour, interview, jury, management, mess, record, sport, standard, tennis, tunnel stb.
Meg még néhány tízezer másik. Szóval jobb lesz, ha minél hamarabb megbarátkozol a franciával.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!