Milyen az orosz nyelv?
Figyelt kérdés
Tanultam már németül, olaszul és franciául. Személy szerint ezek közül a németet tartottam a legnehezebbnek és legkomplexebbnek, ugyanakkor az tetszett, hogy ennek ellenére mégis logikusabbnak tűnik, mint az újlatin nyelvek. Az olaszban és a franciában pl. nem igazán megy a múlt idők helyes használata.
Ezekhez képest milyennek tartjátok az oroszt? Nekem nagyon tetszik, mind a hangzása, mind a cirill írás, s az sem elhanyagolható, hogy az orosz irodalom világklasszis; csodálatos művek íródtak azon a nyelven. Éppen ezért is szeretnék előbb-utóbb megtanulni oroszul. Mik a vélemények?
2015. okt. 9. 15:14
1/2 anonim válasza:
Nehéz és szép. Fura hasonlóságokat fogsz találni a magyarral.
2/2 anonim válasza:
Szerintem az olasznál valamivel nehezebb, de a németnél lényegesen könnyebb. De ez teljesen a szubjektív benyomásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!