Mit jelentenek ezek az angol szavak?
amide
amidine
amidol
amidship
amidships
"Akkor hívd fel az internetszolgáltatódat, és mondd meg nekik, hogy szeretnéd lemondani az előfizetésedet, mert sajnos túl ostoba vagy az internet használatához."
Talán te megmondhatnád, hogy lehet angol-magyar szótárra váltani. Az első belinkelt 6 szótárat, de ezek közül csak az egyikben tudtam beállítani az angol-magyar opciót, a többinél lehetetlenség.
"Az első belinkelt 6 szótárat, de ezek közül csak az egyikben tudtam beállítani az angol-magyar opciót, a többinél lehetetlenség."
Igen, egynyelvű szótárakban viszonylag nehéz lenne...
Az utolsó két link angol-magyar szótár, azokban tudsz keresgélni. Ami meg nincs meg a szótárban, arra ott van a Google.
Beírod, hogy "amide". Első találat: Wikipédia szócikk angolul. Rákattintasz, megnézed, hogy van-e belőle magyar nyelvű szócikk. Észleled, hogy van, örülsz neki.
Következő szó: amidine. Van angol Wikipédia cikk, de nincs magyar. Elmorzsolsz egy könnycseppet a szemed sarkában, és stratégiát váltasz. Beírod Google keresőbe, hogy "amidine jelentés". Hopp, kiad egy linket, ami egy angol-magyar szótár, megnézed, konstatálod a szó jelentését, boldog vagy.
Amidol: némi keresgélés után rájössz, hogy ezt magyarul is pont így hívják.
Amidship: egy egynyelvű szótár segítségével rájössz, hogy az "amidships" szinonimája, így két legyet ütsz egy csapásra, amikor ügyesen megtalálod egy angol-magyar szótárban.
"amide = idősebb barátnő"
Nekem sehol sem adott ki idősebb barátnőt
"amidine = egy szénhidráféleség neve"
valóban
"amidol = egy háztartási tisztítószer neve"
valóban
"amidship = közepes méretű hajó
amidships = közepes méretű hajók"
Nem, azt jelentik, hogy a hajó középső része.
Nagyszerű, sikerült rájönnöd arra is, hogy Sün Integré (feltehetőleg direkt) baromságokat írt. Büszke vagyok rád! Tessék, itt egy torta:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!